Γιατί η επαγγελματική οδήγηση είναι τρόπος ζωής

Γιατί η επαγγελματική οδήγηση είναι τρόπος ζωής

Ένας επαγγελματίας οδηγός είναι ουσιαστικά ένας αθλητής και πρέπει να έχει ένα αντίστοιχο lifestyle. Αρκετοί θεωρούν πως η επαγγελματική οδήγηση είναι κάτι αρκετά εύκολο ως εργασία, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς πέρα από τις πολυάριθμες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο επαγγελματίας οδηγός χρειάζεται και μία ισορροπημένη ζωή.

1. Δεν πίνει

Ο ιδανικός επαγγελματίας οδηγός δεν έχει την πολυτέλεια να πίνει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. Το αλκοόλ μπορεί να παραμείνει έως και 12 ώρες στο αίμα του ανθρώπου και τον επηρεάζει στην ικανότητα χρήσης μηχανημάτων και λήψης αποφάσεων. Έτσι ο επαγγελματίας οδηγός είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και συγκρατημένος στις εξόδους του, εάν την επόμενη ημέρα δουλεύει.

2. Χρειάζεται ξεκούραση

Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που χρειάζεται ο κάθε εργαζόμενος και ακόμα περισσότερο ο επαγγελματίας οδηγός είναι ο ύπνος. Η ξεκούραση είναι από τους βασικότερους παράγοντες για την ικανότητα οδήγησης. Έτσι ο επαγγελματίας οδηγός που έχει κοιμηθεί καλά είναι ικανός να αντιμετωπίσει κάθε δυσκολία στο δρόμο, να παραμείνει ψύχραιμος σε καταστάσεις και έχει εξαιρετικά αντανακλαστικά και ταχύτητα λήψης αποφάσεων.

3. Μένει προσηλωμένος

Σε αντίθεση με αρκετές άλλες δουλειές ο επαγγελματίας οδηγός καθ’ όλη τη διάρκεια της εργασίας του πρέπει να παραμένει προσηλωμένος στο τιμόνι. Αυτό σημαίνει πως δεν έχει την πολυτέλεια να χαλαρώσει καθόλου. Φυσικά για να είναι προσηλωμένος πρέπει να είναι σε καλή φυσική αλλά και ψυχολογική κατάσταση και να μην υπάρχουν παράγοντες που του αποσπούν την προσοχή, όπως δυνατή μουσική. Ακόμα αν είναι καπνιστής η ζωή του θα είναι λίγο πιο περίπλοκη καθώς θα πρέπει να έχει έτοιμα πάντα τσιγάρα μαζί του.

4. Πρέπει να γυμνάζεται

Η επαγγελματική οδήγηση είναι μια μορφή καθιστικής εργασίας. Στο τιμόνι δεν υπάρχει η πολυτέλεια να σηκωθεί κάποιος από την καρέκλα για να «τεντωθεί» διότι αυτό απαιτεί στάση του οχήματος και πολλές φορές σε κεντρικούς δρόμους κάτι τέτοιο δεν γίνεται. Έτσι ο επαγγελματίας οδηγός θα πρέπει να γυμνάζεται με τον τρόπο που αυτός θέλει για να κρατά το σώμα του σε καλή κατάσταση και να μην είναι μόνιμα πιασμένος όταν οδηγεί.

5. Πρέπει να είναι δυνατός χαρακτήρας

Ναι, ένας επαγγελματίας οδηγός πρέπει να είναι ένας εξαιρετικά δυνατός χαρακτήρας που μπορεί να μείνει ανεπηρέαστος από κάθε προσωπική του κατάσταση. Αυτό είναι το ίδιο σημαντικό με το να έχει καλή φυσική κατάσταση. Η οδήγηση δεν είναι μόνο ικανότητα αλλά και ψυχολογία. Εάν τον απασχολούν άλλα πράγματα θα είναι αφηρημένος και είτε θα κάνει κάποιο λάθος, είτε δεν θα είναι προσεκτικός. Άρα πρέπει να ξεπερνά κάθε δυσκολία, όπως άλλωστε και ένας αθλητής.