Επιλογή κράνους μοτοσυκλέτας: 5 tips για την σημαντικότερη αγορά σου

Το κράνος μοτοσυκλέτας είναι το σημαντικότερο αξεσουάρ του αναβάτη, αλλά και του συνοδηγού. Δες τα 5 tips για να κάνεις την σωστή επιλογή στην ασφάλεια σου!

Σκέφτεσαι πως το κράνος μοτοσυκλέτας είναι κάτι που μπορείς να αγοράσεις χωρίς έρευνα και να ξεμπερδεύεις;

Κάνεις λάθος γιατί είναι αυτό που θα σε προστατέψει από μία μοιραία πτώση και θα το φοράς σε κάθε σου διαδρομή.

Μάθε λοιπόν πως θα αγοράσεις το κατάλληλο κράνος μοτοσυκλέτας:

Όχι το φτηνότερο

Πολλοί αναβάτες επιλέγουν να πάρουν την φτηνότερη επιλογή ενός καταστήματος. Δεν σημαίνει πως ένα οικονομικό κράνος μοτοσυκλέτας είναι απαραίτητα κακό. Μπορεί να είναι ανθεκτικό, εάν αγοραστεί από ένα μαγαζί το οποίο φέρνει προϊόντα με προδιαγραφές. Εκεί που θα χάνει είναι στην άνεση, τις τεχνολογίες και φυσικά στον σχεδιασμό. Οπότε επένδυσε γιατί είναι κάτι που φοράς πολύ συχνά!

Προτίμησε το full face

Τα full face κράνη μοτοσυκλέτας είναι πιο άνετα και προστατεύουν ακόμα περισσότερο. Το κενό που δημιουργούν στο εσωτερικό τους και η μικρή επιφάνεια διάφανου προστατευτικού τα καθιστά ιδανικά όταν υπάρχει αέρας. Είναι μία επιλογή που θα την εκτιμήσεις όταν την φορέσεις.

Σύνδεση με smartphone

Για εσένα που είσαι όλη μέρα σε ένα τηλέφωνο υπάρχει η δυνατότητα να βρεις κράνος μοτοσυκλέτας με ενσωματωμένο ακουστικό και μικρόφωνο. Αυτά τα δύο σου δίνουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιείς τις φωνητικές λειτουργίες του τηλεφώνου σου για να διαχειρίζεσαι κλήσεις, να αλλάζεις μουσική ή να ενημερώνεσαι. Φρόντισε να μην τα χρησιμοποιείς όταν είσαι σε κίνηση και αποσπαστείς.

Αντιηλιακή προστασία

Επειδή η Ελλάδα είναι μία χώρα με αρκετή ηλιοφάνεια, καλό θα ήταν να πάρεις ένα κράνος μοτοσυκλέτας που προσφέρει αντιηλιακή προστασία ή να ενσωματώσεις ειδική μεμβράνη. Ίσως δεν είναι η πρώτη σου σκέψη, όμως είναι πολύ σημαντικό add on. Θα το διαπιστώσεις στην πρώτη σου μετακίνηση με ηλιοφάνεια ακόμα και τον χειμώνα. Γι’ αυτό φρόντισε από πριν, ώστε να μην μετανιώνεις.

Αγόρασε δύο

Εάν οδηγείς παρέα με κάποιον άλλον καλό θα ήταν να πάρεις δύο κράνη μοτοσυκλέτας. Έτσι θα έχεις τη δυνατότητα να δανείζεις στον συνοδηγό σου το απαραίτητο μέσω προστασίας. Τώρα θα σκέφτεσαι πως αν είναι παιδί δεν μπορείς να πάρεις το ίδιο μοντέλο. Αυτό είναι αλήθεια. Γι’ αυτό σκέψου τις ανάγκες σου πρώτα ή προμηθεύσου εξ’ αρχής ένα παιδικό κράνος μοτοσυκλέτας.