Ραδιόφωνο αυτοκινήτου

Επισκευή ραδιοφώνου αυτοκινήτου: Αξίζει τελικά;

Η επισκευή ραδιοφώνου αυτοκινήτου ήταν μία εργασία που παρείχαν πολλοί τεχνίτες στο παρελθόν. Τι ισχύει όμως σήμερα που υπάρχουν πολύ οικονομικά ηχοσυστήματα;

Σε ένα όχημα κάθε μέρος χρειάζεται συντήρηση και επισκευή κάποια στιγμή και από αυτό τον κανόνα δεν εξαιρείται ούτε το σύστημα ψυχαγωγίας.

Η επισκευή ραδιοφώνου αυτοκινήτου ίσως ακούγεται λίγο «boomer» σήμερα, όμως σε κάποιες περιπτώσεις είναι η «σοφή» επιλογή.

Πότε αξίζει;

Κάθε μορφής επισκευή αξίζει για τον πελάτη, αλλά και τον επαγγελματία όταν: α) το αντικείμενο μπορεί και αξίζει να φτιαχτεί και β) όταν το κόστος της δεν υπερβαίνει την αγορά μίας νέας συσκευής.

Η επισκευή ραδιοφώνου αυτοκινήτου πρέπει να ακολουθεί τους δύο παραπάνω κανόνες.

Για παράδειγμα δεν αξίζει να γίνει επισκευή σε ένα ηχοσύστημα 7ετίας ή 10ετίας το οποίο κόστιζε τότε 40€ ή ακόμα και 150€, όταν σήμερα με το πρώτο ποσό ή και λιγότερα χρήματα μπορείς να αναβαθμίσεις το μηχάνημα σου.

Πρώτα απ’ όλα το να φτιαχτεί μία outdated συσκευή που δεν παρέχει bluetooth και MP3 είναι ασύμφορο μιας και το κόστος εργασίας εξασφαλίζει πως ο πελάτης αγοράζει ένα ολοκαίνουργιο σύστημα.

«Ναι αλλά ήταν σχετικά καινούριο»

Πολλοί ιδιοκτήτες θεωρούν πως η επισκευή ραδιοφώνου αυτοκινήτου είναι η κατάλληλη επιλογή μιας και το σύστημα τους ήταν ακριβό και νέο.

Η αλήθεια είναι πως αν έκανε 200€ και ήταν μόλις 2ετίας ή 3ετίας που σημαίνει πως δεν καλύπτεται από την εγγύηση του, τότε η επισκευή ραδιοφώνου αυτοκινήτου είναι μία πολύ καλή λύση.

Πριν πάρεις την απόφαση δες προσφορές και μίλησε με κάποιον ειδικό. Αυτός μπορεί να σε κατευθύνει στο αν αξίζει να επιδιορθωθεί η συσκευή σου.

Κάποια προβλήματα στα ηλεκτρονικά λύνονται εύκολα, όμως άλλα έχουν πάντα τον κίνδυνο να εμφανιστούν ξανά, καθώς φταίνε τα κυκλώματα.

 Έτσι εάν κάθε μερικούς μήνες ή κάθε χρόνο πηγαίνεις για επισκευή ραδιοφώνου αυτοκινήτου, τότε καλύτερα να το πετάξεις και να πάρεις ένα πολύ οικονομικότερο για να κάνεις τη δουλειά σου, μιας και θα σου τρώει χρήματα.

Αγοράζοντας ένα νέο οικονομικό ραδιόφωνο αυτοκινήτου εξασφαλίζεις πως θα έχεις μία ολοκαίνουργια συσκευή με εγγύηση και πολλές νέες λειτουργίες, ενώ μπορείς να κρατήσεις αυτά τα χρήματα για κάποια άλλη εργασία συντήρησης του οχήματος σου. Η επιλογή είναι δική σου.