Όλα όσα ήθελες να ρωτήσεις για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Όλα όσα ήθελες να ρωτήσεις για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Σίγουρα θα έχεις ερωτήσεις σχετικά με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο και κάποιες ειδικές περιστάσεις, όπως για παράδειγμα τι γίνεται άμα χτυπηθεί από κεραυνό.

Ας δούμε λοιπόν μερικές τέτοιες ερωτήσεις:

Τι συμβαίνει στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο αν χτυπηθεί από κεραυνό;

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, όπως και κάθε άλλο όχημα είναι προστατευμένο στο εσωτερικό του σε περίπτωση που χτυπηθεί από αστραπή. Το φορτίο θα διαπεράσει μονάχα από το εξωτερικό του αμαξώματος, καθώς υπάρχουν μονώσεις που προστατεύουν το εσωτερικό. Ίσως η μόνη ευάλωτη στιγμή είναι η ώρα της φόρτισης, κατά τη διάρκεια της οποίας μία αστραπή θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά, τόσο στα σημεία φόρτισης όσο και στα εσωτερικά κυκλώματα.

Μπορεί να μπει κανονικά σε πλυντήριο αυτοκινήτου;

Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν έχει καμία απολύτως διαφορά από κάποιο άλλο όχημα. Ναι, λοιπόν μπορεί να μπει κανονικά σε πλυντήριο αυτοκινήτου καθώς έχει περάσει από ειδικές διαδικασίες, ώστε να είναι ασφαλές ως προϊόν ακόμα και σε συνθήκες πλημμύρας.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θέλουν ειδικά ελαστικά;

Όχι. Μπορούν να φορέσουν οποιοδήποτε ελαστικό που θα φόραγε και ένα συμβατικό.

Μπορώ να το φορτίσω όταν βρέχει;

Και όμως ναι! Εάν πάρετε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ώστε να μην έρθει σε επαφή με το νερό κάθε στοιχείο ηλεκτρικού εξοπλισμού, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπορεί να  φορτιστεί κατά τη διάρκεια βροχής.

Φθείρεται η μπαταρία του;

Αν και είναι πολύ αργή, ναι, η μπαταρία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, όπως και κάθε μπαταρία δέχεται φθορά στην κάθε της φόρτιση. Μία έρευνα έδειξε πως μετά τα 160.000 χιλιόμετρα η μπαταρία μπορεί να έχει φτάσει έως το 75% της από την αρχική της απόδοση. Όπως και όλα τα υπόλοιπα μέρη, μετά από κάποια χιλιόμετρα χρειάζεται συντήρηση και αλλαγή.

Μπορώ να ξεκινήσω το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με καλώδια μπαταρίας;

Δυστυχώς ένα καθαρά ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν μπορεί να ξεκινήσει έτσι. Αντιθέτως ένα υβριδικό όχημα μπορεί. Για να το ξεκινήσετε θα πρέπει να συνδέσετε τα καλώδια απευθείας με την μπαταρία του οχήματος που βρίσκεται κρυμμένη τις περισσότερες φορές στο εσωτερικό του οχήματος για να δώσετε ρεύμα σε κάποια συστήματα όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα ξεκινήσει. Έτσι επιλέξτε να έχετε πάντα ενεργή την κάλυψη της οδικής βοήθειας εάν έχετε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο για να μην μείνετε πουθενά από ρεύμα!