«Έξυπνο» συμβόλαιο ασφάλειας αυτοκινήτου

Συμβουλές για «έξυπνο» συμβόλαιο ασφάλειας αυτοκινήτου

Δεν έχει σημασία εάν είναι η «πρώτη σας φορά», είτε έχετε χάσει το μέτρημα σε ότι αφορά στις ασφάλειες αυτοκινήτων, καθώς πάντα υπάρχουν λεπτομέρειες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Η επιλογή ενός συμβολαίου για τα ασφάλιστρα αυτοκινήτου είναι δέσμευση και επένδυση στην ασφάλεια σας.

Εάν αναζητάτε τον πιο έξυπνο τρόπο, αλλά και αυτό που πραγματικά σας συμφέρει, αξίζει να προσέξετε τα παρακάτω για την επόμενη φορά.

1. Επενδύστε χρόνο

Για κάποιους η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι υπόθεση λεπτών, ενώ για άλλους ακόμα και ημερών. Ο χρόνος που θα επενδύσετε είναι το σημαντικότερο κεφάλαιο για να πάρετε ένα καλό συμβόλαιο ασφάλειας οχήματος. Πλέον μπορείτε να δείτε όλα τα ασφαλιστικά προϊόντα μέσω του διαδικτύου και να τα προσαρμόσετε αναλόγως τις ανάγκες σας.

2. Μην ρισκάρετε

Ο «γνωστός ενός φίλου» που ακούμε συχνά μπορεί να πήρε ένα εξαιρετικό συμβόλαιο ασφαλίστρων, όμως εσείς μπορεί να πάρετε ένα εξαιρετικά ασύμφορο. Κινηθείτε μεθοδικά και διαβάστε προσεκτικά τι παρέχει η κάθε ασφάλεια. Μην αρκεστείτε μόνο στις προτάσεις του ασφαλιστή σας, καθώς μπορεί εν τέλει το συγκεκριμένο πακέτο να μην είναι για εσάς. Ακόμη εμπιστευτείτε εταιρείες με κύρος, καθώς η ετήσια ασφάλεια σας από μια νέα εταιρεία του εξωτερικού που δεν γνωρίζατε μέχρι πρότινος μπορεί να μην υπάρχει σε έναν μήνα.

3. Διαβάστε τα ψιλά γράμματα

Οι όροι από εταιρεία σε εταιρεία διαφέρουν. Πριν υπογράψετε το οποιοδήποτε συμβόλαιο οχήματος διαβάστε αρκετά προσεκτικά τους όρους και ζητήστε διευκρινήσεις, καθώς υπάρχουν συγκεκριμένες περιπτώσεις που ο οδηγός δεν καλύπτεται όπως π.χ. εάν οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ. Ακόμη διαβάστε τα ποσά και κάντε συγκρίσεις μεταξύ των εταιρειών ώστε να επιλέξετε αυτό που πιστεύετε πως είναι πιο κοντά στις ανάγκες σας.

4. Προσέξτε τις απαλλαγές

Η απαλλαγή πρόκειται για ένα ποσό που ορίζει διαφορετικά η κάθε εταιρεία στον κάθε τύπου συμβολαίου και ουσιαστικά δεν καλύπτει ένα μέρος των ζημιών. Η απαλλαγή είναι συνήθως αντιστρόφως αναλογική με την τιμή του ασφάλιστρου, καθώς όσο ακριβότερη είναι η ασφάλεια τόσο μικρότερη είναι η απαλλαγή της εταιρείας. Δείτε τι σας συμφέρει καθώς ένα συμβόλαιο που καλύπτει μέχρι και τις μικροφθορές στο χρώμα μπορεί να είναι τελικά πολύ ακριβό για εσάς.

5. Αξιολογείστε σωστά!

Όταν φτάνει η στιγμή να θέσουμε το ποσό ασφάλισης ενός οχήματος τις περισσότερες φορές σκεφτόμαστε την αξία αγοράς του. Λάθος! Αναζητήστε την τρέχουσα εμπορική αξία που παρέχουν διάφορες σελίδες πριν κλείσετε το συμβόλαιό της ασφάλειάς σας. Η συγκεκριμένη λεπτομέρεια είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς αν θέσετε μεγαλύτερο ποσό υπάρχει η περίπτωση να πληρώσετε αρκετά χρήματα και να μην αποζημιωθείτε σωστά σε περίπτωση ατυχήματος, διότι οι ασφαλιστικές βασίζονται στην τρέχουσα εμπορική αξία, ενώ σε περίπτωση υποασφάλισης το ποσό της αποζημίωσης μπορεί να μην καλύπτει τις βλάβες.