Μπορεί ένα ταξί να γίνει φιλόξενο

Γιατί ένα ταξί μπορεί να γίνει πιο φιλόξενο από ένα ξενοδοχείο

Το ταξί δεν είναι μόνο ένα μέσο μεταφοράς αλλά μια σύντομη εμπειρία άνετης μετακίνησης. Καθοριστικός παράγοντας στο πόσο μοναδική είναι αυτή η εμπειρία, είναι ο οδηγός. Ας δούμε μερικές παροχές που μπορεί να προσφέρει ένα φιλόξενο ταξί με ελάχιστο ή και μηδενικό κόστος για να γίνει συνώνυμο της άνεσης.

1. Προσφέρετε τους δωρεάν Wi-Fi

Σήμερα σχεδόν όλα τα ταξί έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο για τη χρήση υπηρεσιών αύξησης του πελατολογίου ή βοηθητικών εργαλείων για τον οδηγό όπως το GPS. Μερικοί οδηγοί ταξί το έψαξαν λίγο παραπάνω και είδαν πως είναι πολύ εύκολο με μια ρύθμιση sτο κινητό ή το tablet, την υπάρχουσα σύνδεση στο Internet να την παρέχουν και στους πελάτες που μπαίνουν, μέσω Wi-Fi. Έτσι χαρίζουν άνεση, μια καλή εμπειρία και κερδίζουν θετικότερες κριτικές.

2. Γίνετε ο ταξιδιωτικός τους πράκτορας

Η φιλοσοφία πως ένα ταξί είναι μονάχα ένα όχημα είναι ξεπερασμένη. Εδώ και χρόνια, αρκετά επαρχιακά ταξί προσφέρουν δωρεάν στους επιβάτες ταξιδιωτικά φυλλάδια για το μέρος που έχουν επισκεφτεί. Μια άλλη ιδέα είναι η διανομή υλικού σχετικά με τις τέχνες και τον πολιτισμό, τις εκδηλώσεις ή τουριστικούς οδηγούς για όσους δουλεύουν σε λιμάνια ή αεροδρόμια. Τα έντυπα μπορούν να προσφερθούν είτε δωρεάν αν ζητηθούν από τον οργανισμό, είτε σε ελάχιστο κόστος αν αγοραστούν από κάποιο κατάστημα όπως οι τουριστικοί οδηγοί.

3. Κάτι για διάβασμα

Αγοράσατε εφημερίδα ή περιοδικά; Μην τα πετάξετε, μπορείτε να τα βάλετε στα πίσω καθίσματα και να προσφέρετε ένα υλικό για μελέτη στον πελάτη που θα μπει στο όχημα σας. Με αυτό τον τρόπο θα δει το ταξί σας με πολύ πιο θετικό τρόπο και θα αποφύγετε την αμήχανη συζήτηση για να περάσει ο χρόνος που μπορεί και να σας κουράζει.

4. Φρεσκάρισμα στα πίσω καθίσματα

Ένα ταξί θα πρέπει να είναι εξοπλισμένο με χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια και απολυμαντικό για τα χέρια. Μη διστάσετε να προσφέρετε κάτι από αυτά στον πελάτη σας. Ακόμα και αν τα αρνηθεί θα εκτιμήσει την κίνηση σας και σίγουρα θα σας δει με άλλο μάτι.

5. Κάντε το όχημα σας κινητό μπαρ

Δύο φορές έχω συναντήσει φιλόξενο ταξί τα οποία προσέφεραν ροφήματα και μου έχουν μείνει ως οι πιο θετικές εμπειρίες σε ταξί. Ο ένας οδηγός ετοίμαζε ένα θερμό με τσάι τις κρύες ημέρες και πρόσφερε μια μικρή ποσότητα σε πλαστικά ποτηράκια μιας χρήσης σε κάθε πελάτη του για να ζεσταθεί. Η άλλη και πιο περίεργη εμπειρία ήταν ένας οδηγός στο κέντρο της Αθήνας που είχε εγκαταστήσει ψυγειάκι εφοδιασμένο με αναψυκτικά και ποτά και προσέφερε στους επιβάτες του με «αντάλλαγμα» μια ιστορία τους.