Αυτοκίνητο με στριμμένους τροχούς

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παρκάρεις με στριμμένους τους τροχούς;

Το παρκάρισμα με στριμμένους τροχούς μπορεί να το πληρώσεις ακριβά. Μάθε γιατί πρέπει να ευθυγραμμίζεις πάντα τις ρόδες σου και απέφυγε τα περιττά έξοδα.

Κάποιοι οδηγοί έχουν την κακή συνήθεια να αφήσουν το αυτοκίνητο τους όπως να’ ναι και να φεύγουν.

Όλοι όσοι είναι σε αυτή την κατηγορία που παρκάρουν με στριμμένους τους τροχούς έχουν πολλούς λόγους να το ξανασκεφτούν μίας και η βαρεμάρα ή η βιασύνη τους μπορεί να κοστίσει πολλά χρήματα.

Γιατί πρέπει να ευθυγραμμίζεις τους τροχούς:

Είναι θέμα σεβασμού

Οι στριμμένες ρόδες που εξέχουν μπορούν να γίνουν πρόβλημα για τα άλλα αυτοκίνητα, ειδικά σε πολύ στενούς δρόμους.

Το να δυσκολεύεις τους άλλους οδηγούς λοιπόν, είναι καθαρά δείγμα έλλειψης σεβασμού, καθώς αναγκάζονται να κάνουν προσεκτικές μανούβρες για να μη σε χτυπήσουν και σου δημιουργήσουν φθορές.

Μπορεί να χαλάσει το υδραυλικό σύστημα

Η συνεχόμενη λανθασμένη στάθμευση δημιουργεί ζόρισμα, όχι μόνο στους άλλους χρήστες του δρόμου, αλλά και στην αντλία του υδραυλικού συστήματος του τιμονιού.

Έτσι σύντομα θα «κουραστεί» αρκετά θα φθαρεί και θα χρειαστεί αντικατάσταση από εκεί που δεν το περίμενες.

Δημιουργείς πρόβλημα στις αναρτήσεις

Μία άλλη ζημιά που προκαλείται από τον συγκεκριμένο τρόπο παρκαρίσματος, είναι η απώλεια ελαστικότητας στους εμπρόσθιους συνδέσμους της ανάρτησης.

Με απλά λόγια οι αναρτήσεις σου θα χαλαρώσουν πολύ γρήγορα μίας και τα ελάσματα τους θα είναι μόνιμα τεντωμένα. Οπότε ετοιμάσου να βάλεις ξανά το χέρι στην τσέπη για αγορά νέων αναρτήσεων.

Φθείρονται και τα ελαστικά σου

Η επαναλαμβανόμενη στάθμευση με στριμμένους τροχούς σε κάποια αυτοκίνητα που οι τροχοί δημιουργούν μεγάλη κλίση κατά τη στροφή τους, φθείρει και τα ίδια τα ελαστικά.

Συγκεκριμένα μπορούν να προκληθούν πολλές άλλες επιπλέον ζημιές σε όλο το εμπρόσθιο σύστημα του αυτοκινήτου. Οπότε υπολόγισε σίγουρα αλλαγή ενός ζεύγους ελαστικών και οτιδήποτε επιπλέον προκύψει.

Μπορεί να σε χτυπήσουν

Εδώ μπορεί είτε να βρεις χτυπημένο τον τροχό από κάποιο μεγάλο όχημα που δεν πρόσεξε, είτε κάποιος που σε είχε άχτι να σου σκίσει τα ελαστικά.

Και στις δύο περιπτώσεις δεν έχει κανείς το δικαίωμα να φθείρει την περιουσία σου, όμως επειδή μιλάμε για τον δρόμο, καλό είναι να μην προκαλείς ούτε την τύχη, αλλά ούτε και τους άλλους, ειδικά για κάτι τόσο μικρό και απλό.