Μηχανή αυτοκινήτου

Γιατί είναι σημαντική η συντήρηση του αυτοκινήτου σου;

Όταν ακούς συντήρηση του αυτοκινήτου σου έρχεται στο μυαλό ένα ακριβό service; Μάλλον πρέπει να αναθεωρήσεις και να δεις όλα τα θετικά που σου προσφέρει.

Η συντήρηση του αυτοκινήτου είναι ιδιαίτερα σημαντική για πολλούς λόγους. Όπως καταλαβαίνεις μία μηχανή που εργάζεται ακούραστα χρειάζεται φροντίδα. Οι φυσικές επιπλέον φθορές από τη λειτουργία, τον χρόνο και τις κλιματολογικές συνθήκες μπορούν να επηρεάσουν την απόδοση.

Δες λοιπόν μερικούς λόγους για να κάνεις σωστά και πιο συχνά τη συντήρηση του αυτοκινήτου σου:

Καλή λειτουργία

Η καλή λειτουργία είναι δεδομένη με ένα νέο αυτοκίνητο. Όμως όσο ο καιρός περνάει και τα διάφορα συστήματα αρχίζουν να φθείρονται, τότε πέφτει η απόδοση του. Η σωστή και πάνω απ’ όλα έγκαιρη φροντίδα του αυτοκινήτου σου είναι απαραίτητη για να μην υπάρξουν πολύ ακριβότερες ζημιές ή πλήρης ακινητοποίηση του.

Κάνεις οικονομία

Το ήξερες πως η συντήρηση του αυτοκινήτου σχετίζεται άμεσα με την κατανάλωση καυσίμου; Εάν είσαι από αυτούς που σκέφτονται και το τελευταίο ευρώ, τότε καλά θα κάνεις να επισκεφτείς άμεσα στο συνεργείο. Ένα όχημα που έχει φθορές στα ελαστικά, κουρασμένα φίλτρα καυσίμου και διάφορα συστήματα που υπολειτουργούν έχει αυξημένη κατανάλωση βενζίνης. Μπορεί στη μία διαδρομή να μη σου φαίνεται, όμως αν το χρησιμοποιείς καθημερινά θα διαπιστώσεις πως χάνεις πολλά χρήματα.

Ασφαλέστερες μετακινήσεις

Η συντήρηση του αυτοκινήτου παίζει ρόλο και στην ασφάλεια σου. Δε μιλάμε για ένα επικίνδυνο όχημα που έχει φθαρμένες ζώνες ή κατεστραμμένους αερόσακους. Τα αυτοκίνητα που περνάνε τακτικά service και έχουν ακόμα και οικονομικά ανταλλακτικά πάνω τους, τείνουν να είναι ασφαλέστερα και να έχουν καλύτερο χειρισμό. Αυτό σημαίνει λοιπόν λιγότερες πιθανότητες να χάσεις τον έλεγχο και να εμπλακείς σε ένα ατύχημα που έχεις εσύ την υπαιτιότητα.

Διατηρούν ένα μέρος της εμπορικής αξίας τους

Εάν δεν έχεις κάνει συντήρηση του αυτοκινήτου μην περιμένεις να βρεις σοβαρό αγοραστή. Κανένας δεν θέλει ένα όχημα το οποίο έχει βλάβες ή χρειάζεται αντικαταστάσεις. Έτσι θα δεχτείς σκληρά παζάρια και θα χάσεις πολλά χρήματα ή θα μείνεις για πολύ καιρό να αναζητάς άτομο που θα το πάρει. Ο μόνος τρόπος να διατηρήσεις στο μέγιστο την εμπορική αξία του είναι η συντήρηση του και φυσικά καλό πλύσιμο πριν το δει ο υποψήφιος αγοραστής.

Μικτή ασφάλεια

 

Τέλος εάν σε ενδιαφέρει να κάνεις μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου θα πρέπει να έχεις ένα καλοσυντηρημένο αυτοκίνητο. Η μικτή ασφάλεια είναι ο μόνος τύπος συμβολαίου που κάνει μηχανικό και εξωτερικό έλεγχο του οχήματος για να σε καλύψει. Ένα όχημα γεμάτος φθορές θα απορριφθεί απ’ όλες τις εταιρείες.