χρώμα αυτοκινήτου

Γιατί και το χρώμα του αυτοκινήτου θέλει το αντηλιακό του

Και όμως υπάρχει τρόπος να μείνει αναλλοίωτο το χρώμα του αυτοκινήτου για πολύ καιρό αρκεί να το φροντίσουμε σωστά. Η εξωτερική εμφάνιση είναι από τα πρώτα πράγματα που προσέχουμε σε ένα αυτοκίνητο. Ένα γυαλιστερό, καλοδιατηρημένο και φωτεινό αυτοκίνητο μας δημιουργεί θετικά συναισθήματα και σίγουρα αν το οδηγούμε βελτιώνει τη συνολική μας εμπειρία. Ο ήλιος όμως και οι εξωτερικές συνθήκες αλλοιώνουν το χρώμα του αυτοκινήτου. Ας δούμε μερικές λύσεις για να το διατηρήσουμε όπως την πρώτη μέρα:

1. Αντηλιακές κρέμες

Ναι πολύ καλά διαβάζεις, υπάρχουν αντιηλιακές κρέμες για το χρώμα του αυτοκινήτου σου οι οποίες προστατεύουν από το ξεθώριασμα και τις φθορές. Τα συγκεκριμένα προϊόντα μπορεί να τα βρει κάποιος αρκετά εύκολα και δεν έχουν ιδιαίτερα μεγάλο κόστος. Προστατεύουν από τις ηλιακές ακτίνες δημιουργώντας ένα διαφανές στρώμα χωρίς να δημιουργούν παρενέργειες.

2. Κουκούλα

Η υποτιμημένη κουκούλα αποτελεί μια εξαιρετική λύση για την προστασία του χρώματος του αυτοκινήτου, ιδιαίτερα αν το όχημα μένει για μεγάλο χρονικό διάστημα στην ίδια θέση. Πέρα από τη σκιά που προσφέρει, κρατάει το όχημα καθαρό από βροχή ή αφρικανική σκόνη, ενώ αποτρέπει τη σταδιακή διάβρωση από τις κουτσουλιές που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εχθρός του χρώματος των αυτοκινήτων.

3. Κέρωμα

Μοιάζει με τις αντιηλιακές κρέμες όμως είναι πιο μόνιμο και ανθεκτικό. Το κέρωμα είναι ουσιαστικά ένα διαφανές σμάλτο πάνω από το χρώμα του αυτοκινήτου που θα το προστατέψει από σκόνη, βρωμιά και ηλιακή ακτινοβολία κρατώντας το ζωντανό και ζωηρό.

4. Γυάλισμα

Το γυάλισμα είναι μια διαδικασία που αφαιρεί μια στρώση του κουρασμένου χρώματος αναδεικνύοντας το ξανά. Φυσικά το γυάλισμα δεν μπορεί να γίνεται συνεχώς, γιατί αποτελεί ουσιαστικά φθορά του παλιού χρώματος. Έτσι, πάντα μετά το γυάλισμα επιβάλλεται το κέρωμα όπου με αυτό τον τρόπο μακροπρόθεσμα ανανεώνουμε το χρώμα του αυτοκινήτου και το προστατεύουμε.

5. Ειδικά σαμπουάν

Στο εμπόριο υπάρχει μια πληθώρα προϊόντων γύρω από το αυτοκίνητο. Μέσα σε αυτά υπάρχει μια ολόκληρη κατηγορία σαμπουάν με παράγοντες που θα προστατέψουν με κάθε  δυνατό τρόπο το χρώμα του αυτοκινήτου σας όχι μόνο από τον ήλιο αλλά και κάθε άλλη πιθανή απειλή. Αρκετά είναι μέρος ολοκληρωμένων σειρών που παρέχουν τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα εντυπωσιάζοντας εν τέλει για το πόσο μπορεί να διατηρηθεί αναλλοίωτο το χρώμα του οχήματός μας.

6. Μεμβράνες προστασίας

Λειτουργούν σαν ειδικά αυτοκόλλητα που ντύνουν ολόκληρο το αυτοκίνητο και παρέχουν μόνιμη προστασία στο χρώμα του. Θέλουν ειδική εγκατάσταση αλλά το αποτέλεσμα παραμένει γι’ αρκετό καιρό και προστατεύουν από γρατζουνιές, ήλιο και σκόνη.