Οι λόγοι που ο Δεκέμβρης δεν είναι ο καλύτερος μήνας για την αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Οι λόγοι που ο Δεκέμβρης δεν είναι ο καλύτερος μήνας για την αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Θα έχετε παρατηρήσει πως οι τιμές των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων πέφτουν μέσα στον Δεκέμβρη ώστε να γίνουν γρηγορότερα οι αγορές όμως αυτό σημαίνει πως είναι και η καλύτερη εποχή;

Είτε ως καταναλωτές, είτε ως ιδιοκτήτες υπάρχουν λόγοι για τους οποίους ο Δεκέμβρης είναι ένας δύσκολος μήνας για αγοραπωλησίες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Ας δούμε μερικούς:

1. Χαμηλές τιμές – ευκαιρίες ή παγίδες;

Από την πλευρά των καταναλωτών ο Δεκέμβρης είναι ένας δύσκολος μήνας για την επιλογή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Παρά τις πολλές αγγελίες που θα βρει κάποιος ενδιαφερόμενος, λόγω των επερχόμενων τελών κυκλοφορίας, θα αντιμετωπίσει πολλές φορές και δυσκολίες ή σκληρά «παζάρια» για το κόστος του σήματος κυκλοφορίας. Έτσι πολλές φορές οι χαμηλές τιμές ή οι δήθεν προσφορές στην πραγματικότητα είναι εικονικές για να επωμιστείτε το κόστος των τελών κυκλοφορίας.

2. Οχήματα με δυσάρεστες εκπλήξεις

Αρκετοί ιδιοκτήτες που έχουν πάρει απόφαση να δώσουν το μεταχειρισμένο αυτοκίνητό τους που έχει βλάβη επιλέγουν να δημιουργήσουν μια δελεαστική προσφορά μέσα στον Δεκέμβρη που στην πραγματικότητα είναι ο τρόπος να ξεφορτωθούν ένα όχημα με ζημιές. Ο αγοραστής οφείλει να κάνει τον έλεγχο στον μηχανικό του για να μην έχει δυσάρεστες εκπλήξεις.

3. Αναγκαστική μείωση τιμών

Οι ιδιοκτήτες των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων είναι αναγκασμένοι να ακολουθήσουν την τάση μείωσης των τιμών ή τις πιέσεις από τους ενδιαφερόμενους. Έτσι είναι πολύ πιθανό να βγουν χαμένοι από κάποιον πιεστικό πελάτη και να δώσουν ένα καλοδιατηρημένο όχημα σε αρκετά χαμηλή τιμή.

4. Το δίλημμα των τελών

Τα τέλη κυκλοφορίας είναι ένα αγκάθι στην αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τον Δεκέμβρη και ιδιαίτερα στο τέλος του. Το δίλημμα είναι ποιος θα πληρώσει τα τέλη και αυτό δημιουργεί άγχος και πίεση. Έτσι είναι αρκετά πιθανό, αγοραστές ή ιδιοκτήτες να κάνουν λάθη ή σπασμωδικές κινήσεις και να χάσουν χρήματα.

5. Πολλές επιλογές, λίγος χρόνος

Οι πολλές επιλογές δυστυχώς θέλουν αρκετό χρόνο. Έτσι καταλήγετε λόγω γιορτών, διακοπών και υποχρεώσεων και από τις δύο πλευρές να περιοριστείτε και να εξετάσετε λίγα οχήματα. Επίσης, ο μηχανικός έλεγχος μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο οπότε αναγκάζεστε να περιοριστείτε αρκετά στο εύρος των επιλογών σας. Έτσι, ο Δεκέμβρης είναι ένας δύσκολος και απαιτητικός μήνας για την αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.