Γιατί ποτέ δεν πρέπει να υποτιμάς τις λακκούβες στον δρόμο

Γιατί ποτέ δεν πρέπει να υποτιμάς τις λακκούβες στον δρόμο

Οι ελληνικοί δρόμοι, είναι γεμάτοι λακκούβες και σχεδόν όλοι οι οδηγοί έχουν μάθει να οδηγούν με αυτές.

Δεν είναι όμως λίγες οι φορές που την πατήσανε έμπειροι οδηγοί και έπεσαν σε μία λακκούβα η οποία τους στοίχησε αρκετά πολύ αργότερα.

Να λοιπόν μερικοί λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει ποτέ να υποτιμάς έναν δρόμο με λακκούβες:

Στράβωμα ζάντας

Είναι ίσως η πιθανότερη ζημιά που μπορεί να πάθεις πέφτοντας απότομα σε μία λακκούβα. Το στράβωμα μίας ζάντας στην πραγματικότητα δεν είναι κάτι ακριβό, εάν η ζάντα επισκευαστεί και δεν αντικατασταθεί, καθώς η αγορά μίας ολοκαίνουργιας είναι μεγάλο κόστος. Σήμερα τα περισσότερα αυτοκίνητα έχουν ζάντες αλουμινίου, που είναι αρκετά μαλακές και ευαίσθητες στις λακκούβες. Έτσι χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή και να φρενάρεις πάντα στη θέα μίας λακκούβας.

Σκάσιμο λάστιχου

Αρκετές φορές η απότομη πτώση σε μία λακκούβα μπορεί να είναι αιτία για να σκάσει ή να σκιστεί το λάστιχο σου. Εάν το σκίσιμο είναι μεγάλο, τότε δεν γλιτώνεις την αγορά ενός νέου λάστιχου που θα πρέπει να είναι ακριβώς το ίδιο με τα υπόλοιπα. Εάν λοιπόν είχες δώσει μία μικρή περιουσία στα λάστιχα σου, τότε να ξέρεις πως αυτή η λακκούβα είναι η αιτία που πληρώνεις πάλι για λάστιχα. Έτσι φρόντισε να έχεις πάντα μία ρεζέρβα στο αυτοκίνητο σου και ασφάλεια αυτοκινήτου με οδική βοήθεια.

Βλάβη ανάρτησης

Έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν τους κραδασμούς από τις λακκούβες, όμως έχουν κάποιο όριο αντοχής. Εδώ ρόλο παίζει η παλαιότητα των αναρτήσεων, το βάθος της λακκούβας, αλλά και η ταχύτητα με την οποία έπεσες μέσα. Εάν είσαι λίγο προσεκτικός και οι αναρτήσεις είναι ανθεκτικές, τότε είναι πιθανό απλά να μείνεις στον θόρυβο. Σε καμία όμως περίπτωση μην υποτιμάς μία «αθώα» λακκούβα καθώς ποτέ δεν ξέρεις τα όρια αντοχής του αμαξιού σου.

Δεν ξέρεις το βάθος της

Εάν έχει βρέξει και απλά βλέπεις μικρές λίμνες, μην υποθέτεις πως μπορεί να είναι απλά μικρές λακκούβες. Από τη στιγμή που υπάρχει νερό δεν γνωρίζεις, ούτε το μέγεθος, αλλά ούτε και το βάθος της κάθε λακκούβας. Έτσι πάντα να χαμηλώνεις ταχύτητα όταν βρέχει και ιδιαίτερα όταν βλέπεις μεγάλη συγκέντρωση νερού. Μπορεί τα παραπάνω να είναι μερικές πιθανότητες, αλλά να θυμάσαι πως αρκετές φορές μία ζημιά από ένα μεγάλο τράνταγμα μπορεί να προκληθεί στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Προτίμησε λοιπόν να φρενάρεις σε μία λακκούβα!