Γιατί όλα τα αυτοκίνητα σήμερα είναι καλά;

Γιατί όλα τα αυτοκίνητα σήμερα είναι καλά;

Έχουμε φτάσει σε μία εποχή που πλέον δεν υπάρχουν «κακά» αυτοκίνητα, όμως αυτό δεν σημαίνει πως και όλα είναι καλά αυτοκίνητα.

Το κακό αυτοκίνητο του σήμερα είναι το μέτριο και αυτό οφείλεται στις υψηλές προδιαγραφές που τηρεί η βιομηχανία. Πότε όμως ένα αυτοκίνητο θεωρείται μέτριο;

Ακούμε για βραβεία σε κατηγορίες και ποιότητα συστημάτων, διαβάζουμε κριτικές και συνεχώς ακούμε καλά λόγια, όμως κάποια μοντέλα είναι πιο πετυχημένα από άλλα και αυτά θεωρούνται τα καλά αυτοκίνητα σήμερα.

Δεν έχει σημασία το πόσα χρήματα δίνει κάποιος πλέον για να πάρει ένα καλό αυτοκίνητο, καθώς τα συστήματα και η τεχνογνωσία είναι αυτό που πλέον αγοράζουμε ως κριτήριο. Έτσι όταν φτάνει η στιγμή, ο τελικός καταναλωτής είναι αυτός που βάζει τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο καλό και στο μέτριο αυτοκίνητο.

Σίγουρα υπάρχουν ποιοτικότερα αυτοκίνητα και αυτό φαίνεται στην επιμέλεια της μηχανής, τα υλικά κατασκευής του αμαξώματος και τον κινητήρα, όμως το καλό αυτοκίνητο πέρα από αντικειμενικό κριτήριο είναι και υποκειμενικό με βάση τη χρήση που κάνει ο κάθε οδηγός.

Έτσι αν θέλουμε να μιλάμε για καλά αυτοκίνητα, θα πρέπει να αναφερόμαστε στις κατηγορίες που απευθύνονται τα non premium μοντέλα γιατί τα premium σχεδιάζονται για να είναι η ελίτ των αυτοκινήτων.

Έτσι για έναν μέσο οδηγό που θέλει ένα μικρομεσαίο αστικό όχημα ή οικογενειακό για μικρής εμβέλειας ταξίδια, καλό αυτοκίνητο είναι αυτό που έχει χαμηλή κατανάλωση καυσίμων και ρύπων, σχετικά υψηλές αποδόσεις, παρέχει έναν μεγάλο εξοπλισμό ασφάλειας και ίσως κάποιο σύστημα ψυχαγωγίας.

Από εκεί και πέρα η επαγγελματική χρήση έχει άλλα κριτήρια όπως η άνεση και η δύναμη.

Μέτριο λοιπόν πλέον είναι το αυτοκίνητο που δεν έχει επιμέλεια στον σχεδιασμό και τη λεπτομέρεια. Μηχανικά δεν σημαίνει ότι θα αποτύχει, όμως δεν είναι και το αριστούργημα της εφαρμοσμένης μηχανικής. Τις περισσότερες φορές τα μέτρια αυτοκίνητα δεν είναι τα φθηνά, αλλά εκδόσεις που σχεδιάστηκαν για διαφορετικά κοινά.

Πάραυτα, σε κάθε περίπτωση το μέτρια αυτοκίνητο του σήμερα είναι μία τέλεια μηχανή που απλά θα μπορούσε να γίνει τελειότερη. Άλλωστε το καλό αυτοκίνητο αλλάζει ανά τις εποχές με βάση την τεχνολογία και τις ανάγκες του κοινού.

Ένα τελευταίο κριτήριο για ένα καλό αυτοκίνητο, είναι η διαχρονικότητα και η σταθερή τιμή μεταπώλησης που αποκτά όταν έχει αγαπηθεί πραγματικά από το κοινό. Έτσι κάθε αυτοκίνητο μπορεί να γίνει καλό καθώς οι οδηγοί θα το κρίνουν.