Γατάκι στο ελαστικό αυτοκινήτου

Κακοκαιρία: Όταν τα γατάκια βρίσκουν καταφύγιο στη μηχανή του αυτοκινήτου μας!

Η κακοκαιρία και το κρύο οδηγεί τα μικρά γατάκια να αναζητούν καταφύγιο κάτω από τα αυτοκίνητά μας. Πώς θα τα βοηθήσει ένας οδηγός ώστε να μην τραυματιστούν;

Οι γάτες αγαπούν τη ζέστη και απεχθάνονται το κρύο και τη βροχή. Δυστυχώς η αυξημένη ένταση των ακραίων καιρικών φαινομένων και οι συχνές χιονοπτώσεις, οδηγούν πολλά αδέσποτα γατάκια κάτω από τις μηχανές των αυτοκινήτων μας.

Πώς καταλήγουν στη μηχανή;

Στο Facebook κυκλοφορούν αρκετές φωτογραφίες με μικρά γατάκια τα οποία είναι κρυμμένα ανάμεσα στα εξαρτήματα της μηχανής και ξεπροβάλουν τα κεφαλάκια τους από το ανοιγμένο καπό.

Όλες οι γάτες τείνουν να κρύβονται κάτω από τα αυτοκίνητα γιατί τις προσελκύει η ζέστη της μηχανής. Οι πιο μικρόσωμες όμως καταφέρνουν και σκαρφαλώνουν με αποτέλεσμα κάποιες φορές να μπλέκονται μέσα στη μηχανή.

Τι πρέπει να κάνεις;

Όταν έχει κρύο καλό θα είναι να κάνεις έναν έλεγχο πριν ξεκινήσεις το αυτοκίνητο.

Άνοιξε το καπό να βεβαιωθείς πως δεν κρύβει «χνουδωτές» εκπλήξεις και χτύπα τα φτερά πάνω από τους τροχούς. Με αυτό τον τρόπο θα διώξεις τις γατούλες που ενδέχεται να έχουν σκαρφαλώσει.

Ένας άλλος αποτελεσματικός τρόπος είναι να χτυπήσεις μερικές φορές την κόρνα, ώστε να τρομάξουν τα αδέσποτα που κρύβονται από κάτω και να φύγουν.

Μην το ξεχνάς!

Είναι σημαντικό να το κάνεις καθημερινά όσο ο καιρός είναι κρύος ή βρέχει.

Εάν βάλεις μπροστά και βρίσκεται ένα ζωάκι μέσα στη μηχανή ή πάνω από τα λάστιχα θα τραυματιστεί θανάσιμα.

Το θέαμα δεν θα είναι ευχάριστο, ενώ ενδεχομένως θα προκληθεί ζημιά στο όχημα σου – πέρα από τον ψυχισμό σου.

Οι συγκεκριμένες πρακτικές αποτελούν οδηγία της Πολιτικής Προστασίας, καθώς καθημερινά αρκετοί οδηγοί ερχόντουσαν αντιμέτωποι και με τις δύο περιπτώσεις.

Διασώζοντας ένα ζώο

Εάν τώρα ένα γατάκι έχει εγκλωβιστεί και δεν βγαίνει ενημέρωσε στη δουλειά σου πως θα αργήσεις και κάλεσε την Πυροσβεστική η οποία είναι αρμόδια για τέτοια θέματα.

Σε καμία περίπτωση μην το τρομοκρατήσεις περισσότερο και ούτε να επιχειρήσεις το άναμμα της μηχανής.

Ο τραυματισμός ή η δολοφονία ενός ζώου -είτε οικόσιτου, είτε αδέσποτου- είναι πλέον παράνομος –εκτός από απάνθρωπος- και επιφέρει σκληρές ποινές και οικονομικές κυρώσεις.

Δείξε σεβασμό και προστάτεψε τα ζωάκια της περιοχής σου!