Καμένα αυτοκίνητα

Κάλυψη πυρκαγιάς στο ασφαλιστήριο αυτοκινήτου

Οι φυσικές καταστροφές με τα χρόνια γίνονται μέρος της καθημερινότητας μας. Οι φετινές πυρκαγιές ήταν από τις μεγαλύτερες και καταστρεπτικότερες των τελευταίων ετών. Εκατοντάδες σπίτια και αυτοκίνητα κάηκαν από τη φωτιά.

Η κάλυψη πυρκαγιάς στο ασφαλιστήριο σου είναι ο μόνος τρόπος να μη στερηθείς την περιουσία σου ακόμη και όταν αυτή γίνει στάχτη.

Πώς σε καλύπτει;

Αρχικά θα πρέπει να έχεις συμπεριλάβει στην ασφάλεια αυτοκινήτου σου την κάλυψη πυρκαγιάς και τρομοκρατικών ενεργειών για να μπορείς να αποζημιωθείς γενικά. Σε κάποιες περιπτώσεις οι πυρκαγιές μπορούν να θεωρηθούν και φυσικά φαινόμενα, οπότε ενδέχεται να αποζημιωθείς μέσα από αυτή την πρόσθετη κάλυψη.

Η αποζημίωση που θα λάβεις σε κάθε περίπτωση βασίζεται στην τρέχουσα εμπορική αξία του οχήματος. Έτσι στην περίπτωση που το όχημα σου είτε καταστραφεί ολοκληρωτικά, είτε εν μέρει από πυρκαγιά ή κακόβουλη ενέργεια, εσύ θα πάρεις πίσω ένα ποσό.

Τι χρειάζεται να προσέξεις;

Μα φυσικά τις εξαιρέσεις και τον ορισμό της κάλυψης!

Μία πυρκαγιά μπορεί να προκληθεί είτε από φυσικά αίτια, είτε από μία μολότοφ, όμως κάποιες εταιρείες ενδέχεται να μην τις αναγνωρίσουν και να μην σε καλύψουν.

Θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός στο τι αγοράζεις.

Για κάποιες ασφαλιστικές αιτία μπορεί να είναι η αυτανάφλεξη ή κάποιο βραχυκύκλωμα και ταυτόχρονα να διαχωρίζουν την πυρκαγιά από την κακόβουλη ενέργεια την οποία μπορεί να στην πουλήσουν σαν ξεχωριστό προϊόν.

Τι ισχύει για τις τρομοκρατικές ενέργειες;

Δεν είναι όλες οι κακόβουλες ενέργειες τρομοκρατικές και έτσι δεν καλύπτονται όλες.

Στην περίπτωση λοιπόν που διάλεξες μία ασφάλεια αυτοκινήτου που διαχωρίζει την πυρκαγιά από την τρομοκρατία, τότε θα πρέπει να έχει γίνει ανάληψη ευθύνης από κάποια οργάνωση και στη συνέχεια να αναγνωριστεί από την Αστυνομία ως τρομοκρατική ενέργεια.

Πόσο δημοφιλής είναι τελικά;

Παρά τις πολλές διαφοροποιήσεις, σύμφωνα με τα δεδομένα της Ένωσης Ασφαλιστικών περίπου 6 στους 10 οδηγούς έχουν ασφαλιστεί ενάντια στις πυρκαγιές. Αντιθέτως μόλις 3 στους 10 έχουν κάλυψη από τρομοκρατικές ενέργειες.

Εσύ το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις μία εταιρεία που στα παρέχει όλα και φυσικά χωρίς περιορισμούς και αστερίσκους!