Καλοκαιρινός εξοπλισμός μοτοσυκλετιστών

Ο καλοκαιρινός εξοπλισμός για τον αναβάτη της μηχανής

Κάθε αναβάτης μηχανής έχει τον δικό του αγαπημένο εξοπλισμό που δεν αλλάζει με τίποτα, όμως βολεύει πάντα; Ο αναβάτης μηχανής είναι εκτεθειμένος σε κάθε καιρικό φαινόμενο και έτσι απαιτείται ειδική προστασία για το κρύο αλλά και για τη ζέστη. Ας δούμε λοιπόν για το καλοκαίρι τον ιδανικό εξοπλισμό του αναβάτη μηχανής:

1. Αντηλιακό κράνος

Στην περίπτωση που θέλετε ένα κράνος που καλύπτει όλο το πρόσωπο θα πρέπει να βρείτε κάτι που σας παρέχει προστασία αλλά και άνεση. Το ελληνικό καλοκαίρι είναι ιδιαίτερα έντονο και το φως πολύ δυνατό, δυσκολεύοντας τους αναβάτες μηχανής σε κάθε του διαδρομή. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να έχετε ένα κράνος με ενισχυμένο UV φίλτρο, καθώς δεν είναι δυνατό αλλά ούτε και ασφαλές να φοράτε γυαλιά μέσα από το κράνος. Ακόμη υπάρχουν ειδικά κράνη με φωτομετρητές που ρυθμίζουν τη φωτεινότητα στο πεδίο όρασης.

2. Καλοκαιρινά μπουφάν

Σίγουρα θα υπάρξουν στιγμές που μέσα στο καλοκαίρι θα χρειαστείτε ένα ελαφρύ μπουφάν μηχανής. Μην ξεχνάτε, πως το μπουφάν δεν ζεσταίνει μονάχα τον αναβάτη μηχανής, αλλά του παρέχει στήριξη, προστασία και είναι αντιανεμικό. Όπως καταλαβαίνετε το ενισχυμένο ισοθερμικό χειμερινό μπουφάν είναι ανυπόφορο για το καλοκαίρι. Έτσι θα πρέπει να βρείτε λύσεις πολύ πιο ελαφριές, όπως ένα ειδικό θερινό μπουφάν.

3. Καλοκαιρινά γάντια μηχανής

Στην ίδια φιλοσοφία με τα μπουφάν, έτσι και τα γάντια μηχανής προσφέρουν προστασία αλλά και καλύτερη επαφή με το τιμόνι. Τα καλοκαιρινά γάντια είναι φτιαγμένα από εξαιρετικά ελαφριά και αέρινα υλικά τα οποία θα προσφέρουν άνεση και δροσιά στον κάθε αναβάτη μηχανής.

4. Ελαφριά παπούτσια και παντελόνι

Πέρα από τα παντελόνια των 4 εποχών, υπάρχουν και ειδικά θερινά, τα οποία είναι ακόμα πιο ελαφριά και δροσερά. Ακόμη, θα πρέπει να αλλάξετε και τα παπούτσια καθώς οι χειμερινές μπότες θα γεμίσουν ιδρώτα και θα αναπτύξουν μύκητες μέσα στο καλοκαίρι αν φορεθούν.

5. Παγούρι

Εάν κάνετε ταξίδια ή μεγάλες διαδρομές θα πρέπει να έχετε φροντίσει να έχετε αρκετό νερό μαζί σας. Έτσι επιβάλλεται κάθε αναβάτης, ακόμα και μέσα στην πόλη, να έχει τοποθετημένο ένα παγούρι στη μηχανή του, ώστε να μπορεί να ενυδατωθεί γρήγορα. Θυμίζουμε πως η αφυδάτωση είναι μια κατάσταση που επηρεάζει τις οδηγικές μας ικανότητες. Έτσι πρέπει και ο αναβάτης μηχανής να έχει εύκολη πρόσβαση σε νερό, χωρίς να χρειάζεται να κάνει πολλές στάσεις.