Επιπλέον καλύψεις που πρέπει να έχουμε

Δες ποιες επιπλέον καλύψεις πρέπει να έχει η ασφάλεια αυτοκινήτου σου για να σε συμφέρει πραγματικά

Το να αγοράσεις μια απλή ασφάλεια αυτοκινήτου δεν σημαίνει πως έχεις κάνει και την καλύτερη επιλογή, καθώς αφήνεις εκτεθειμένο το όχημα σου σε πολλούς κινδύνους που θα σου κοστίσουν. Για να μη βρεθείς στη δυσάρεστη θέση να πληρώνεις επιπλέον χρήματα, προνόησε και πρόσθεσε μερικά από τα παρακάτω στην επόμενη ασφάλεια αυτοκινήτου σου με ένα ελάχιστο κόστος:

1. Οδική βοήθεια

Επειδή δεν ξέρεις ποτέ που μπορεί να σε αφήσει το αυτοκίνητο σου καλό θα ήταν να έχεις κάποιον στον οποίο μπορείς να βασιστείς, ώστε να φτάσεις με ασφάλεια σε ένα συνεργείο. Η οδική βοήθεια είναι πραγματικά μια λύση που θα την εκτιμήσεις όταν την χρειαστείς. Το ειδικό προσωπικό που θα φτάσει πριν πάρει την απόφαση για ρυμούλκηση θα προσπαθήσει να επισκευάσει επί τόπου το όχημα. Κάποιες εταιρείες μάλιστα, πέρα από την επισκευή και την ρυμούλκηση, καλύπτουν μέσα στην ασφάλεια αυτοκινήτου έξοδα επαναπατρισμού του οχήματος σε περίπτωση που το όχημα βρίσκεται στο εξωτερικό, κόστος διαμονής για τον οδηγό σε κάποιο τοπικό ξενοδοχείο ή άλλα πιθανά έξοδα.

2. Νομική προστασία

Επειδή ένα τροχαίο ατύχημα μπορεί να γίνει αρκετά κοστοβόρο καλό θα ήταν να έχετε φροντίσει για τα πιθανά νομικά έξοδα. Αυτή η κάλυψη που πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στην ασφάλεια αυτοκινήτου σας, ονομάζεται νομική προστασία και αποτελεί την ασπίδα σας. Η ασφαλιστική σας εταιρεία θα αναλάβει την κάλυψη εξόδων σχετικά με τις νομικές ενέργειες σε περίπτωση που δεν υπάρξει διευθέτηση μεταξύ των ασφαλιστικών εταιριών και η μόνη λύση είναι η νομική οδός.

3. Καλύψεις από ανασφάλιστο όχημα

Η κρίση αύξησε τον αριθμό των ανασφάλιστων οχημάτων. Όμως εσείς σαν κάτοχος μιας ασφάλειας αυτοκινήτου θα πρέπει να είστε πάντα καλυμμένος. Όμως κάλυψη δεν σημαίνει και αργοπορία. Σε περίπτωση που τρακάρετε με ένα ανασφάλιστο όχημα, η αποζημίωση σας θα γίνει μέσω του Επικουρικού Κεφαλαίου που δυστυχώς λόγω τον οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει απαιτεί μεγάλη και χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία. Έτσι με την κάλυψη από ανασφάλιστο όχημα, η ασφαλιστική σας εταιρεία αναλαμβάνει την αποπληρωμή της ζημιάς που προκλήθηκε από το ανασφάλιστο όχημα άμεσα.

4. Θραύση κρυστάλλων

Φθορές μπορούν να υπάρξουν ακόμα και σε ένα όχημα που είναι παρκαρισμένο. Για να μην χρειαστεί να πληρώνετε τα σπασμένα κάθε φορά που κάποιος θέλησε να θέσει ως στόχο το όχημα σας, προνοήστε φροντίζοντας να προσθέσετε στην ασφάλεια αυτοκινήτου σας την συγκεκριμένη κάλυψη. Με ένα εξαιρετικά μικρό κόστος κερδίζετε την αντικατάσταση των κρυστάλλων (παράθυρα, παρμπρίζ και πίσω τζάμι) του αυτοκινήτου σας. Και σε περίπτωση που έχετε ηλιοροφή μπορεί να ασφαλιστεί επιπλέον και αυτή.