Κέρωμα αυτοκινήτου

Κέρωμα αυτοκινήτου: 3 λόγοι για τους οποίους πρέπει να το κάνεις

Το κέρωμα αυτοκινήτου είναι διαδικασία που προσφέρει προστασία και βελτιώνει την αισθητική του οχήματος σου. Τώρα έχεις τρεις λόγους για να το κάνεις κι εσύ!

Αρχικά θα πρέπει να ξέρεις πως το κέρωμα είναι μία διαφορετική και πολύ πιο οικονομική διαδικασία από το γυάλισμα το οποίο είναι ουσιαστικά η αφαίρεση μίας πολύ λεπτής στρώσης του χρώματος.

Στην προκειμένη περίπτωση δεν αφαιρείς καμία στοιβάδα χρώματος, αλλά το αντίθετο, εφαρμόζεις μία επιπλέον προστασία, καθώς το κερί είναι ένα ειδικό υλικό το ποιο φροντίζει, προστατεύει και διατηρεί τη βαφή και τη λαμαρίνα.

Τι προσφέρει ακριβώς το κέρωμα αυτοκινήτου και γιατί αξίζει να το κάνεις;

Προστασία από τον ήλιο

Ίσως το βασικότερο πλεονέκτημα της όλης διαδικασίας είναι η αντηλιακή προστασία του κεριού η οποία εξασφαλίζει πως η βαφή δεν θα ξεθωριάσει.

Όσο περνάει ο καιρός οι εξωτερικές συνθήκες επηρεάζουν το χρώμα του αυτοκινήτου μας και σταδιακά το αλλοιώνουν.

Το κέρωμα δημιουργεί ένα αόρατο φίλτρο που σταματά τη διάβρωση και το θόλωμα.

Εντυπωσιακή λάμψη

Το κερί είναι ένα συνθετικό υλικό που είναι μεν αόρατο, όμως αυτό δε σημαίνει πως δεν προσφέρει γυαλάδα και φρεσκάδα.

Η διάθλαση του φωτός που γίνεται πάνω του, δημιουργεί την εντύπωση της λάμψης και έτσι τα χρωματικά στοιχεία της κάθε βαφής αναδεικνύονται ακόμη πιο έντονα.

Επιπλέον έχει την ιδιότητα να καλύπτει τα μικρά κενά ανάμεσα στα μόρια του χρώματος και να δημιουργεί την αίσθηση συνοχής στις μικρές ρωγμές.

Καμία κηλίδα μετά τη βροχή

Τελευταίο πλεονέκτημα του κερώματος είναι η απουσία κηλίδων μετά τη βροχή που δημιουργούνται από την εξάτμιση του νερού.

Το κερί έχει την ιδιότητα να διώχνει το νερό γρηγορότερα το νερό από την επιφάνεια του οχήματος. Έτσι το όχημα σου μένει καθαρότερο χωρίς κηλίδες από νερό ή άλλους ρύπους.

Πώς θα το κάνεις;

Ο απλούστερος τρόπος για να μην μπλέκεις με υλικά που δεν ξέρεις, είναι να πας σε κάποιο πλυντήριο αυτοκινήτων ή κάποια άλλη σχετική επιχείρηση που προσφέρει τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Πολλές φορές θα δεις πως προσφέρεται μαζί με το γυάλισμα το οποίο όμως καλό είναι να μην κάνεις τόσο συχνά.

Το κόστος διαφέρει ανάλογα το όχημα, το υλικό του κεριού και σίγουρα τον τεχνίτη, οπότε κάνε μία έρευνα αγοράς για την περιοχή σου.