Κράνη για μηχανές από το μέλλον

Το κράνος από το… μέλλον

Αν θεωρείς και εσύ πως το κράνος της μηχανής δεν έχει αλλάξει και πολύ, μάλλον έχεις μείνει στο παρελθόν. Η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή των «μηχανόβιων» και πλέον τα κράνη έχουν εξελιχθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό δημιουργώντας νέες έξυπνες κατηγορίες για κάθε ανάγκη. Ρίξε μια ματιά για τι ακριβώς μιλάμε:

1. Κράνη επαυξημένης πραγματικότητας

Ξεκινάμε ίσως με τον πιο εντυπωσιακό τύπο κρανών που αποτελεί και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Συνδυάζουν ασφάλεια και ευχρηστία, καθώς οι κατασκευαστές έχουν φροντίσει το τζάμι να μην είναι απλά ένα προστατευτικό κάλυμμα για τον αέρα, αλλά μια οθόνη GPS! Ναι πολύ καλά κατάλαβες, τα συγκεκριμένα κράνη έρχονται από το μέλλον για να σε καθοδηγήσουν σε κάθε σου πορεία με ασφάλεια και ευκολία.

2. Κράνη επικοινωνίας με Bluetooth

Μια κατηγορία κρανών που έχουν ήδη κατακτήσει την αγορά και τους οδηγούς μηχανών. Τα συγκεκριμένα κράνη έρχονται είτε με ενσωματωμένο τον ασύρματό δέκτη, είτε δίνουν τη δυνατότητα να αποσπάται. Με τη βοήθεια του Bluetooth και του μικροφώνου, αυτά τα κράνη συνδέονται με τα smartphones δίνοντας τη δυνατότητα στον οδηγό να δέχεται κλήσεις, οδηγίες, να ακούει μουσική, αλλά και να χειρίζεται το τηλέφωνο του μέσα από φωνητικές εντολές.

3. Κράνη με ηχεία

Μπορεί να θέλετε μια πιο οικονομική λύση από ένα κράνος με εξοπλισμό επικοινωνίας. Κανένα πρόβλημα, καθώς υπάρχουν κράνη με ενσωματωμένα ηχεία για να χαρίζουν χαλάρωση στον αναβάτη χωρίς να του αποσπούν την προσοχή πιθανές τηλεφωνικές κλήσεις.

4. Κράνη με Led

Εδώ έχουμε μια κατηγορία κρανών που είναι ιδιαίτερα, εντυπωσιακά, αλλά και προσφέρουν ασφάλεια το βράδυ. Αυτόνομος led φωτισμός έχει διακοσμήσει το εξωτερικό μέρος του κράνους κάνοντας το ως το πιο φουτουριστικό και ασφαλές gadget. Φυσικά η συγκεκριμένη κατηγορία μπορεί να συνδιαστεί και με άλλα χαρακτηριστικά.

5. Κράνη με κάμερα

Θέλετε να καταγράψετε με ασφάλεια μία διαδρομή; Τότε αυτά τα κράνη είναι το μόνο που χρειάζεστε. Έχοντας ενσωματωμένες κάμερες δίνουν τη δυνατότητα να καταγράφουν σε υψηλή ανάλυση κάθε λεπτομέρεια σε αρχείο βίντεο. Σίγουρα αν κάποιος ψάξει παραπάνω θα βρει και κράνη τα οποία μπορούν να κάνουν live streaming τη διαδρομή.

6. Έξυπνα αντηλιακά κράνη

Εδώ είναι μια κατηγορία κρανών που ουσιαστικά έχουν έναν έξυπνο φωτομετρητή και καθορίζουν συνεχώς τη φωτεινότητα στον ορίζοντα του αναβάτη μέσα από ένα φίλτρο – οθόνη. Τέτοια κράνη είναι ιδιαίτερα χρήσιμα στην Ελλάδα όπου το φως του ήλιου είναι αρκετά έντονο.