Πώς να μειώσεις τα έξοδα του οχήματός σου εάν είσαι επαγγελματίας οδηγός

Πώς να μειώσεις τα έξοδα του οχήματός σου εάν είσαι επαγγελματίας οδηγός

Αρκετά συχνά ο επαγγελματίας οδηγός είναι και ιδιοκτήτης του οχήματός του, είτε αυτό είναι φορτηγό, είτε ταξί, είτε άλλου τύπου όχημα.

Σε αυτήν την περίπτωση ένα από τα βασικότερα άγχη του επαγγελματία οδηγού είναι οι δαπάνες που έχει το όχημα, ώστε να είναι λειτουργικό να μπορεί να εργάζεται.

Εάν είσαι επαγγελματίας οδηγός και δεν θέλεις να δίνεις όλα σου τα χρήματα στο όχημα, δες μερικά tips:

1. Κάνε όλα τα services

Ο επαγγελματίας οδηγός χρησιμοποιεί καθημερινά και αρκετές ώρες το όχημά του. Αυτό μεταφράζεται σε μεγάλη φθορά. Εάν λοιπόν δεν θέλεις να έχεις απρόοπτα που μπορεί να προκύψουν από την κακή συντήρηση και επιπλέον κόστη, τότε θα πρέπει να κάνεις όλα τα services στον ανάλογο χρόνο. Μην ξεχνάς ακόμη πως ένα καλοσυντηρημένο όχημα έχει και χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμων, άρα διπλό όφελος.

2. Επίλεξε τη σωστή ασφάλεια αυτοκινήτου

Ως επαγγελματίας οδηγός θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός με την επένδυση στην ασφάλεια αυτοκινήτου σου. Θα πρέπει να επιλέξεις ένα συμβόλαιο που σε καλύπτει, δηλαδή να είναι οικονομικό και φυσικά να συμπεριλαμβάνει οδική βοήθεια. Ένας ακόμη τρόπος για να σου έρθει πιο οικονομικό το πακέτο, είναι να ασφαλίσεις όλα τα οχήματα της οικογένειάς σου στην ίδια εταιρεία ώστε να κερδίσεις έκπτωση για ομαδική ασφάλιση.

3. Κάνε σωστό ανεφοδιασμό

Δεν θα πρέπει ποτέ να γεμίζεις το ρεζερβουάρ σου, καθώς το επιπλέον βάρος του καυσίμου αυξάνει τη συνολική κατανάλωση. Αυτό φυσικά για να το γνωρίζεις δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας οδηγός. Όταν λοιπόν βρίσκεις φθηνά καύσιμα, πάντα θα γεμίζεις έως τα ¾ του ρεζερβουάρ, ώστε το όχημά σου να έχει αποθέματα αλλά και να μην κουράζεται. Επιπλέον, να έχεις σταθερό πρατήριο για τον ανεφοδιασμό ώστε να εξασφαλίζεις την ποιότητα, αλλά και να γνωρίζεις πότε υπάρχουν ειδικές προσφορές.

4. Σχεδίασε στρατηγικά τις διαδρομές σου

Αυτό σημαίνει πως δεν θα πρέπει να σκέφτεσαι με βάση τα χιλιόμετρα. Παράγοντες όπως οι ανηφόρες, η κίνηση και τα πολλά φανάρια σε αναγκάζουν να κάψεις περισσότερα καύσιμα. Ως επαγγελματίας οδηγός αναζητάς την ταχύτητα και την απόδοση, ώστε να κάνεις οικονομικά δρομολόγια. Προτίμησε λοιπόν να μπεις σε μεγάλους δρόμους, όπου μπορείς να κρατήσεις σταθερές ταχύτητες, ακόμα και αν έχουν διόδια, παρά να επιλέγεις δύσκολες διαδρομές που θα συναντήσεις παράγοντες που θα σε αναγκάσουν να κόψεις ταχύτητα.