αποζημίωση αυτοκινήτου από την ασφαλιστική

Μάθε πώς να διεκδικήσεις αποζημίωση αυτοκινήτου από την ασφαλιστική

Το πώς να διεκδικήσεις αποζημίωση αυτοκινήτου από την ασφαλιστική είναι ένας αρκετά εύκολος τρόπος αρκεί να έχεις καλό συντονισμό και οργάνωση.

Στην περίπτωση ενός ατυχήματος μόλις ξεπεράσεις το σοκ, ξεκινάς να σκέφτεσαι το πώς να διεκδικήσεις αποζημίωση από την ασφαλιστική.

Αυτό που χρειάζεται όμως είναι να έχεις ενημερωθεί από πριν ποια είναι τα βήματα που θα σε διευκολύνουν στο πώς να διεκδικήσεις την αποζημίωση αυτοκινήτου από την ασφαλιστική.

Δες λοιπόν τι χρειάζεται να ξέρεις για το πώς να την διεκδικήσεις:

  1. Στην περίπτωση ενός ατυχήματος πάντα ακολουθούμε το πρωτόκολλο να καλέσουμε την τροχαία, να ενημερώσουμε το ΕΚΑΒ σε περίπτωση τραυματία και τέλος την ασφαλιστική μας εταιρεία. Σε αυτό το διάστημα πρέπει να μείνουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στο ίδιο σημείο και να κοινοποιήσουν μεταξύ τους τα απαραίτητα στοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα για την διεκδίκηση της αποζημίωσης αυτοκινήτου από την ασφαλιστική σου.
  2. Καλό θα ήταν στη φάση αναμονής να τραβήξεις μερικές φωτογραφίες από την σκηνή του ατυχήματος για το αρχείο σου, ώστε να έχεις έναν πιο ολοκληρωμένο φάκελο που θα σε βοηθήσει στο να διεκδικήσεις αποζημίωση αυτοκινήτου από την ασφαλιστική.
  3. Όταν καταφτάσει ο εμπειρογνώμονας από την εταιρεία και καταγράψει τα στοιχεία του ατυχήματος θα ενεργοποιήσει τις διαδικασίες για την αποζημίωση σου. Εσύ καλό είναι να τον ρωτήσεις πώς να διεκδικήσεις αποζημίωση αυτοκινήτου από την ασφαλιστική και αν χρειαστεί κάτι παραπάνω απ’ όσα έχει καταγράψει.
  4. Θα πρέπει να ξέρεις πώς να διεκδικήσεις την αποζημίωση από την ασφαλιστική, είναι κάτι αρκετά γρήγορο. Όμως στην περίπτωση που ο άλλος οδηγός είναι ανασφάλιστος και εσύ δεν έχει συμπεριλάβει την κάλυψη από ανασφάλιστα οχήματα στο συμβόλαιο σου οι διαδικασίες θα πάρουν αρκετό χρόνο. Με την κάλυψη όμως από ανασφάλιστα οχήματα εσύ αποζημιώνεσαι άμεσα από την ασφαλιστική σου η οποία αναλαμβάνει η ίδια την αποζημίωση της από τον οδηγό του ανασφάλιστου.
  5. Για να πάρεις τα χρήματα σου θα πρέπει πρώτα να επισκευάσεις τις ζημιές σε ένα συνεργείο που εσύ διαλέγεις και ζητάς απλά από την ασφαλιστική του υπαίτιου να στείλει εμπειρογνώμονα άμεσα ώστε να διαπιστώσει την φθορές. Μόλις ολοκληρωθεί η επισκευή του οχήματος σου και έχεις όλα τα τιμολόγια στα χέρια σου απλά επικοινωνείς με την ασφαλιστική του άλλου οδηγού, κάνεις τις απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες με την αποστολή τους και αναμένεις να λάβεις το ποσό της αποζημίωσης σου.