Αγορά αυτοκινήτου

Μάθε πως θα επιτύχεις το μέγιστο κέρδος στην πώληση ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου

Ετοιμάζεσαι να πουλήσεις ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και φοβάσαι μήπως δεν «πιάσει» τα λεφτά του; Διάβασε όλα τα tips για να εξασφαλίσεις το υψηλότερο κέρδος.

Η αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων δεν έχει σταθερές τιμές και ο καθένας μπορεί εύκολα να κερδίσει ή να χάσει χρήματα από κάθε συμφωνία. Πέρα από την παλαιότητα και την κατάσταση του οχήματος, υπάρχουν και μερικά άλλα πράγματα που βοηθούν έναν ιδιοκτήτη να πετύχει το μέγιστο δυνατό κέρδος.

Μάθε τώρα πως θα πουλήσεις το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο σου σε υψηλή τιμή και χωρίς παζάρια!

Αναλυτική περιγραφή

Το πρώτο που κάνει ένας καλός «έμπορος» είναι να περιγράψει το προϊόν του με έναν μοναδικό τρόπο. Από τη στιγμή που έχεις στα χέρια σου ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και το γνωρίζεις καλά, θα πρέπει να πείσεις γιατί αξίζει να αγοραστεί. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να περιγράψεις όλα όσα έχει όπως το νέο στερεοφωνικό ηχοσύστημα που έβαλες, τις αναρτήσεις που αντικατέστησες, τα services του και γενικά όλες τις επενδύσεις που έχεις κάνει όσο ήταν στα χέρια σου.

Φτιάξε τις μικροφθορές

Πολλές φορές τα σκληρά παζάρια για ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο ξεκινούν από τις εξωτερικές φθορές στο χρώμα. Ο υποψήφιος αγοραστής προσπαθεί να σε πείσει πως θα του κοστίσει για να το κάνει σαν καινούργιο. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι πριν βγάλεις το όχημα σου φωτογραφίες να περάσεις από ένα φανοποιείο και να διορθώσεις χρώμα και βαθουλώματα. Το κόστος αυτής της εργασίας θα το μετακυλήσεις στην τελική τιμή χωρίς να το αναφέρεις.

Καθαρισμός

Όσο πιο καθαρό και περιποιημένο είναι το όχημα σου, τόσο περισσότερο διασφαλίζεις την υψηλή τιμή πώλησης του. Ακόμα και εσύ θα έδειχνες σαφή προτίμηση για ένα καθαρό και περιποιημένο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, ακόμα και αν κόστιζε 200-300€ παραπάνω από ένα παραμελημένο. Ο καθαρισμός φρόντισε να μην είναι μόνο εξωτερικός, αλλά και εσωτερικός και να ολοκληρώνεται με αρωματικό στο σαλόνι.

Προτίμησε ιδιώτες αγοραστές

Ένα καλό μεταχειρισμένο αυτοκίνητο είναι πολύ πιθανό να το ζητήσει κάποια μάντρα. Είναι σίγουρα λεφτά, όμως η πρακτική της μάντρας είναι να ρίξει την τιμή του με κάθε δυνατό τρόπο, ώστε να εξασφαλίσει μία καλή επένδυση. Αντιθέτως ο ιδιώτης αγοραστής θέλει ένα όχημα για προσωπική χρήση. Αυτό σημαίνει πως αν τον ενδιαφέρει το όχημα είναι διανεμημένος να πληρώσει κανονικά όλο το ποσό που ζητάς για να το αποκτήσει.