ασφάλεια αυτοκινήτου στο εξωτερικό

Μάθε τα πάντα για την ασφάλεια αυτοκινήτου στο εξωτερικό

Η ασφάλεια αυτοκινήτου στο εξωτερικό μπορεί να γίνει εύκολα και ανέξοδα τις περισσότερες φορές αρκεί να εκδώσεις μία πράσινη κάρτα.

Η πράσινη κάρτα είναι ένα διεθνές πιστοποιητικό το οποίο αποδεικνύει πως μεταφέρεις την ασφάλεια του αυτοκινήτου σου στο εξωτερικό και είσαι καλυμμένος με αστική ευθύνη.

Αποτελεί τον καλύτερο τρόπο ώστε να μεταφέρετε την ήδη αγορασμένη ασφάλειά σας στο εξωτερικό. Πιο συγκεκριμένα οι χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της πράσινης κάρτας είναι τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Νορβηγία, η Ισλανδία, η Ελβετία, το Λιχτενστάιν, η Ανδόρα και η Κροατία.

Ταξιδεύοντας στις παραπάνω χώρες μεταφέρεις κανονικά την ασφάλειά σου στο εξωτερικό και είσαι προστατευμένος σε κάθε περίπτωση.

Για να εκδώσεις την πράσινη κάρτα και να έχεις ασφάλεια αυτοκινήτου και για το εξωτερικό, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι:

  1. Να έρθεις σε επαφή με την ασφαλιστική σου και να ρωτήσεις την πολιτική σχετικά με τις καλύψεις. Η έκδοση της πράσινης κάρτας δεν έχει κάποια επιπλέον χρέωση εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων ή κάποιων ειδικών προορισμών.
  2. Η ασφάλεια αυτοκινήτου στο εξωτερικό αναφέρεται στην κάλυψη της αστικής ευθύνης. Οι προαιρετικές καλύψεις όπως η οδική βοήθεια, προσφέρονται από κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες, αλλά ενδέχεται να επιβαρύνονται με επιπλέον κόστος. Ενημερώσου από την εταιρεία σου.
  3. Θα πρέπει να κάνεις τις απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση της πράσινης κάρτας μερικές μέρες πριν το ταξίδι σου, ώστε να μπορείς να έχεις ασφάλεια αυτοκινήτου και στο εξωτερικό έγκαιρα και χωρίς περιπλοκές.
  4. Θα πρέπει να επικοινωνήσεις άμεσα με το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης της χώρας σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα και να κοινοποιήσεις τα στοιχεία τα οποία αναγράφονται στο πίσω μέρος της πράσινης κάρτας, ώστε να διαπιστωθεί πως έχεις κανονικά ασφάλεια αυτοκινήτου στο εξωτερικό.
  5. Δεν έχει σημασία εάν είσαι εσύ ή κάποιος άλλος υπαίτιος του ατυχήματος. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μιλήσεις με το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης, να κρατήσεις τα στοιχεία του άλλου οδηγού και να δώσεις τα δικά σου και να ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες για την αποζημίωση. Μην ξεχνάς, έχεις ασφάλεια αυτοκινήτου και για το εξωτερικό και είσαι πάντα καλυμμένος!
  6. Σε περίπτωση μη υπαιτιότητας σου στο ατύχημα που έλαβε τόπο σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η αποζημίωση σου μπορεί να διεκδικηθεί κανονικά από την Ελλάδα. Αυτά είναι μερικά από τα οφέλη της ασφάλειας αυτοκινήτου στο εξωτερικό.