Μεταχειρισμένα-αυτοκίνητα-Πώς-θα-αποφύγεις-να-πληρώσεις-υπερβολικά-χρήματα-για-την-αγορά-τους

Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα: Πώς θα αποφύγεις να πληρώσεις υπερβολικά χρήματα για την αγορά τους

Η αγορά με τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα πλέον είναι απαγορευτική. Οι τιμές έχουν εκτιναχτεί στα ύψη και πολλοί εκμεταλλεύονται. Δες τι πρέπει να αποφύγεις.

Με μία αναζήτηση σε μάντρες και sites θα διαπιστώσεις πως οι τιμές των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων πολλές φορές συναγωνίζονται αυτές των νέων.

Αιτία είναι οι μεγάλες καθυστερήσεις στις παραγγελίες που φτάνουν και τους 6 μήνες λόγω της έλλειψης κυκλωμάτων, αλλά και των διεθνών εξελίξεων.

Έτσι πολλοί τρίβουν τα χέρια καθώς είναι η ευκαιρία για να αισχροκερδήσουν με οχήματα που άλλοτε δεν θα έπιαναν ούτε τα μισά λεφτά.

Δες τι πρέπει να αποφύγεις:

Οχήματα χωρίς βιβλίο service

Κανόνας πρώτος, αν λείπει το βιβλίο των service μην το πάρεις. Δεν ξέρεις πόσο φροντισμένο είναι το όχημα. Ακόμη και ο μηχανικός σου δεν μπορεί να δει κάποια σημεία μέσα στο όχημα κατά τον έλεγχο. Ακόμη και αν είναι πιο φτηνό από άλλα οχήματα, αυτό μπορεί να σου κοστίσει μελλοντικά με τις αναγκαίες επισκευές ή τις ζημιές που θα σου βγάλει.

Μάντρες που δεν αναγράφουν τις πραγματικές τιμές

Μία πάγια τακτική είναι να βάζουν εξαιρετικά χαμηλά ποσά για να προσελκύουν το ενδιαφέρον. Αν κλείσεις ένα ραντεβού θα διαπιστώσεις πως η τιμή είναι αρκετά υψηλή ή προσπαθούν να σου προσφέρουν υπηρεσίες ως επιπλέον κόστος. Οπότε να κοιτάς οτιδήποτε είναι από την αρχή.

Οχήματα τα οποία δεν έχουν πινακίδες

Πολλές φορές στο εμπόριο υπάρχουν οχήματα που έχουν καταθέσει τις πινακίδες. Αυτό είναι ένα έξτρα κόστος για εσένα, οπότε θα πρέπει να το αφαιρέσεις από τη συνολική τιμή, εναλλακτικά θα βρεθείς να πληρώνεις ακριβά ένα όχημα, συν το κόστος για να το κινήσεις.

Μην μένεις στα λεγόμενα του πωλητή

Θα ακούσεις εξωφρενικές ιστορίες και τιμές από κάποιους για το πόσα λεφτά έχουν επενδύσει σε αυτό το όχημα. Η συνολική εικόνα του και η άποψη του μηχανικού που επιλέγεις εσύ, είναι αυτά που θα καθορίσουν αν η τιμή είναι καλή ή όχι. Κάθε άλλη αφήγηση δεν σε απασχολεί.

Τιμές πάνω από την τρέχουσα εμπορική αξία

Η τρέχουσα εμπορική αξία είναι ένας μέσος όρος της αγοράς μεταχειρισμένων. Οχήματα τα οποία είναι παραπάνω από αυτή δεν είναι ευκαιρίες, ειδικά στην εποχή που είμαστε. Προσπάθησε να κινηθείς στις πιο χαμηλές τιμές και να κάνεις διαπραγματεύσεις.