Οι 5 καλύτεροι τρόποι για να βρείτε καλά μεταχειρισμένα οχήματα

Οι 5 καλύτεροι τρόποι για να βρείτε καλά μεταχειρισμένα οχήματα

Η αγορά μεταχειρισμένων οχημάτων αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία για να βρει κάποιος το όχημα που επιθυμεί χωρίς να του κοστίσει πολύ ακριβά. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται να ξέρετε που να κοιτάξετε και να αποφύγετε τους πολλούς κινδύνους που μπορεί να συναντήσετε. Έτσι ας δούμε που πρέπει να ψάξετε:

1. Γνωστοί

Ξεκινάμε με την πιο έμπιστη λύση. Ένας γνωστός που θέλει να δώσει το αυτοκίνητο του σίγουρα δεν μπορεί να σας εξαπατήσει, καθώς εκτίθεται στα μάτια σας. Ακόμη  το γνωρίζετε, είναι πιθανό να έχετε μπει στο όχημα του και το ξέρετε καλά. Εάν έχετε καλή σχέση με το άτομο γνωρίζετε ακόμη πόσο καλά συντηρούσε το όχημα του και να είστε σίγουροι πως θα σας κάνει την καλύτερη δυνατή τιμή για το νέο σας μεταχειρισμένο όχημα.

2. Εξειδικευμένα sites

Εδώ τα πράγματα είναι αρκετά σύνθετα καθώς υπάρχει η όλη δυναμική. Η διαδικτυακή αγορά μεταχειρισμένων οχημάτων είναι τόσο μεγάλη που μπορείτε να βρείτε οποιοδήποτε όχημα επιθυμείτε και μάλιστα με τα αισθητικά χαρακτηριστικά που πάντα θέλατε να έχει. Εδώ υπάρχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις στις τιμές, η δυνατότητα να αγοράσετε απευθείας από ιδιώτες ή εμπόρους μεταχειρισμένων οχημάτων καθώς και η δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας και διαπραγμάτευσης. Φυσικά οι κίνδυνοι είναι αναλογικοί με το μέγεθος της αγοράς. Πέρα από τα αξιόπιστα πρόσωπα ή εταιρείες θα συναντήσετε και πολλές απάτες ή ψεύτικες αγγελίες. Έτσι πριν κάνετε οποιαδήποτε αγορά φροντίστε να ελέγξτε το όχημα σε μηχανικό της επιλογής σας και ποτέ μην δώσετε προκαταβολή.

3. Μάντρες

Οι μάντρες μεταχειρισμένων οχημάτων κατείχαν τα ηνία πριν το διαδίκτυο. Εδώ οι τιμές είναι μεγαλύτερες καθώς ο έμπορος έχει μεγάλο κέρδος και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην κατάσταση του οχήματος. Αναλόγως τη φήμη και το ήθος του εμπόρου, μπορείτε να βρείτε μεταχειρισμένα οχήματα που έχουν την ιδανική συντήρηση, όμως και οχήματα με «πειραγμένα» χιλιόμετρα ή ανακατασκευή στο σώμα. Οτιδήποτε επιλέξετε θα πρέπει να το ελέγξει δικός σας μηχανικός.

4. Χώροι συγκέντρωσης οδηγών

Κατά περιόδους δημιουργούνται τοπικές αγορές όπου οδηγοί παραβρίσκονται με τα μεταχειρισμένα οχήματα τους, με σκοπό να κλείσουν κάποια συμφωνία. Η πλειοψηφία τους είναι ιδιώτες, όμως υπάρχουν και αρκετοί έμποροι που το βλέπουν ως ένα εναλλακτικό κανάλι. Εδώ ισχύουν τα παραπάνω, όμως υπάρχει πάντα η δυνατότητα για μεγαλύτερη διαπραγμάτευση.

5. Αγγελίες σε τζάμια

Αρκετοί ιδιώτες επιλέγουν να πουλήσουν το μεταχειρισμένο τους όχημα μόνοι βάζοντας μια αγγελία στο τζάμι τους. Ισχύει ότι και παραπάνω για τον μηχανικό έλεγχο και την προκαταβολή, με τη μόνη διαφορά όμως πως αν περνάτε συνεχώς από την περιοχή θα πρέπει να παρατηρείτε εάν το όχημα είναι παροπλισμένο. Εάν διαπιστώσετε κάτι τέτοιο, αποφύγετέ το καθώς θα έχει υποστεί πιθανές φθορές από την πολύχρονη ακινησία.