Μεταχειρισμένο αυτοκίνητο: Ψάχνοντας για σημάδια που υποδηλώνουν τρακάρισμα

Το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο είναι μία παγίδα για όσους δεν γνωρίζουν να εκτιμήσουν την κατάσταση του. Δες τα σημάδια που μαρτυρούν ένα τρακάρισμα στο παρελθόν.

Στην αναζήτηση ενός καλού μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, θα πέσεις σε πολλές παγίδες. Ανάμεσα σε διάφορα ακριβά οχήματα, θα βρεις και πολλά τρακαρισμένα που έχουν δεχτεί επισκευές και οι ιδιοκτήτες τους προσπαθούν να τα ξεφορτωθούν.

Να θυμάσαι όμως πως κάθε χτύπημα, όσο μικρό και να είναι αφήνει σημάδια, τα οποία, αν μπορείς να εντοπίσεις θα σε σώσουν από μία κακή αγορά.

Δες πως θα επιλέξεις ένα ατρακάριστο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο:

Κομμένο

Το χειρότερο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που θα μπορούσες να επιλέξεις είναι το «κομμένο». Πρόκειται για οχήματα τα οποία έχουν δεχτεί ανακατασκευή ή έχουν κολληθεί μετά από πολύ σοβαρά ατυχήματα. Ένας μηχανικός ή ένα έμπειρο μάτι μπορεί να βρει τις συγκολλήσεις.

Διχρωμία

Ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο μπορεί να έχει σε κάποια σημεία, όπως οι πόρτες διχρωμία. Αυτό σημαίνει πως έχει γίνει αντικατάσταση με άλλα μέρη τα οποία έχουν βαφτεί. Αν και δεν είναι κάτι σοβαρό, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως επιχείρημα για να ρίξεις την τιμή.

Άλλη μηχανή

Στην περίπτωση που έχει γίνει αλλαγή της μηχανής, θα πρέπει να υποψιαστείς για ένα σκληρό τρακάρισμα. Αν και το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με άλλη μηχανή φαινομενικά είναι αξιόπιστο, εσωτερικά δεν ξέρεις τι άλλες ζημιές έχει ή μπορεί να παρουσιάσει. Απέφυγε την αγορά του συγκεκριμένου, γιατί είναι ρίσκο.

Σημάδια

Εάν δεις σημάδια στο χρώμα ή βαθουλώματα, είναι ξεκάθαρα από κάποιο τρακάρισμα. Ο φανοποιός έβαλε τα δυνατά του, αλλά φαίνεται πως ήταν αρκετά δυνατό ώστε να αφήσει μία μικρή παραμόρφωση. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στον προφυλακτήρα. Ρώτα να μάθεις περισσότερα για το τι έγινε. Αν δεις ότι σου κρύβει το περιστατικό σημαίνει πως ήταν κάτι μεγάλο.

Σήκωσε τη μοκέτα

Ένας καλός τρόπος για να δεις εάν το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο έχει δεχτεί τρακάρισμα, είναι να σηκώσεις τη μοκέτα του δαπέδου και το πορτ μπαγκάζ. Σκουριά, χτυπήματα ή οτιδήποτε άλλο είναι ενδείξεις πως έχει δεχτεί χτύπημα.

Κόλλα ή μπογιά

Εάν δεις υπολείμματα από κόλλα ή μπογιά σε κάποιο σημείο, ένωση ή φανάρι, τότε δεν χρειάζεσαι άλλες αποδείξεις για να καταλάβεις πως είτε έχει γίνει επισκευή, είτε αντικατάσταση. Το συγκεκριμένο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο δέχτηκε χτύπημα και το βλέπεις.