Αυτοκίνητα

Μεταχειρισμένο ή νέο αυτοκίνητο με δόσεις;

Εσύ θα επέλεγες μεταχειρισμένο ή ένα νέο αυτοκίνητο με δόσεις; Δες τα υπέρ και τα κατά της κάθε επιλογής και δώσε απάντηση στην αναζήτηση του οχήματος.

Η αγορά ενός νέου αυτοκινήτου είναι μία υπόθεση που απασχολεί πολλούς οδηγούς. Μπορεί να είναι το πρώτο αυτοκίνητο, η ανάγκη για ένα μεγαλύτερο οικογενειακό όχημα, η συνειδητοποίηση πως χρειάζεται μικρότερος κυβισμός και οικονομία ή οτιδήποτε άλλο για κάποιον.

Σε κάθε περίπτωση, μεταχειρισμένο ή νέο αυτοκίνητο με δόσεις είναι το δίλλημα του κάθε καταναλωτή. Ευκαιρία να δεις τα υπέρ και τα κατά της κάθε επιλογής:

Υπέρ για το μεταχειρισμένο

Ένα μεταχειρισμένο όχημα επιλέγεται πάντα γιατί είναι οικονομικότερο από ένα νέο αυτοκίνητο. Με ένα μικρό κεφάλαιο και αρκετή έρευνα αγοράς μπορείς να βρεις μεταχειρισμένα σε άριστη κατάσταση. Επιπλέον το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο είναι η καλύτερη επιλογή για τον αρχάριο οδηγό, καθώς θα μάθει πάνω σε αυτό και η διαδικασία σίγουρα θα επιφέρει φθορές στην αρχή.

Κατά για το μεταχειρισμένο

Το νέο αυτοκίνητο σου εγγυάται την καλή λειτουργία, το μεταχειρισμένο θα πρέπει να ελεγχθεί από μηχανικό, να μην είναι πολύ παλιό και να έχει συντηρηθεί σωστά. Αυτό έχει ως συνέπεια να βάζει πολλές παραμέτρους και άρα να κάνει την διαδικασία απόκτησης του αργή. Οπότε χρειάζεται ένας συνδυασμός, υπομονής, τύχης, μεθοδικότητας και καλών διαπραγματεύσεων γιατί ένα τέτοιο όχημα θα κοστίζει.

Υπέρ για το νέο

Το να πάρεις ένα νέο αυτοκίνητο με δόσεις είναι μία επένδυση ζωής. Θα έχεις την ευκαιρία να το προσαρμόσεις στις ανάγκες σου και να είναι αποκλειστικά δικό σου. Μπορείς να διαλέξεις συμβατικό κινητήρα ή να κοιτάξεις για ηλεκτροκίνητο. Επιπλέον οι δόσεις είναι ο κατάλληλος τρόπος αγοράς για όλους. Ακόμα και αν είσαι νέος και θες να κάνεις ένα μεγαλύτερο βήμα και έχεις σταθερή δουλειά, το νέο αυτοκίνητο είναι η επιλογή σου!

Κατά για το νέο

Το νέο αυτοκίνητο με δόσεις είναι και ευθύνη. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να είσαι προσεκτικός όταν το αγοράσεις γιατί θα το χρωστάς για ένα διάστημα. Με απλά λόγια πρέπει να το ασφαλίσεις με μικτό συμβόλαιο και να συμπεριλάβεις το ενδεχόμενο κλοπής ώστε να αποζημιωθείς σε κάθε περίπτωση. Το να το τρακάρεις και να στο κλέψουν είναι τα μόνα του μειονεκτήματα.