Μικτή ασφάλεια

Οι 5 λόγοι για τους οποίους πρέπει να κάνετε μικτή ασφάλεια

Η «μικτή ασφάλεια» αποτελεί το πληρέστερο συμβόλαιο  ασφάλειας αυτοκινήτου που μπορεί κάποιος να βρει στην αγορά και καλύπτει ζημιές που μπορεί να προκληθούν και από τον ίδιο τον οδηγό. Αν και ακούγεται αρκετά δελεαστική, η μικτή κάλυψη δεν είναι για όλους, καθώς υπάρχουν προϋποθέσεις αλλά και συγκεκριμένοι λόγοι που θα πρέπει να την επιλέξει κάποιος. Ας δούμε τους βασικότερους.

1.  Το αυτοκίνητο σας είναι σε άριστη κατάσταση

Η βασικότερη προϋπόθεση για τη μικτή ασφάλεια είναι η κατάσταση του οχήματος. Εάν έχετε ένα όχημα έως 10 ετών και το φροντίζετε σαν «παιδί» σας, τότε μην το σκέφτεστε, η μικτή ασφάλεια είναι το καλύτερο «δώρο» που μπορείτε να του κάνετε. Πριν γίνει η μικτή κάλυψη, ειδικός εμπειρογνώμονας της εταιρείας θα ελέγξει την κατάσταση του οχήματος και θα επιβεβαιώσει εάν το όχημα πληροί τις προϋποθέσεις αλλά και την τρέχουσα εμπορική αξία του, καθώς είναι ο καθοριστικός παράγοντας σε αυτό τον τύπο συμβολαίων.

2.  Εάν θέλετε κάτι πραγματικά οικονομικό

Όπως είπαμε, η μικτή ασφάλεια καλύπτει φθορές που θα προκληθούν ακόμα και να ευθύνεται ο ίδιος ο οδηγός. Αν και υπάρχει η κοινή πεποίθηση πως η μικτή ασφάλεια είναι κοστοβόρα, στην πραγματικότητα πρόκειται για το οικονομικότερο πακέτο που μπορεί να αγοράσει κάποιος, καθώς οι πολλές και διαφορετικές καλύψεις που παρέχει μπορούν πραγματικά να «σώσουν» τον οδηγό από τα περιττά έξοδα ανά πάσα στιγμή!

3. Γιατί το αυτοκίνητο δεν θα είναι ξανά άγχος σας

Με τις πολλές και διαφορετικές καλύψεις που προσφέρει το «μικτό» συμβόλαιο θα βρείτε ξανά την ηρεμία σας. Φυσικές καταστροφές, κλοπές, πυρκαγιές, πολιτικές αναταραχές ή άλλα δυσάρεστα περιστατικά, αναλόγως την εταιρεία, θα αποτελούν παρελθόν για σας καθώς οι αποζημιώσεις είναι αρκετά «γενναίες». Βρείτε ένα συμβόλαιο με βάση τους φόβους σας και ξεχάστε τους μια για πάντα καθώς θα είστε καλυμμένοι.

4. Εάν ταξιδεύετε

Ένα πλεονέκτημα που σας προσφέρει η μικτή ασφάλεια είναι η κάλυψη που παρέχεται σε περίπτωση πρόκλησης βλάβης κατά τη μεταφορά σε άλλα μέσα όπως επιβατικά πλοία ή τρένα. Εάν κάνετε συχνά ταξίδια με το αυτοκίνητο σας, με αυτό τον τρόπο θα είστε σίγουροι πως αν γίνει το οτιδήποτε στο όχημα σας κατά τη διάρκεια που είναι φορτωμένο και αναλόγως το ποσό απαλλαγής που έχετε συμφωνήσει, τότε θα αποζημιωθείτε για την οποιαδήποτε ζημιά.

5. Γιατί δεν παίρνετε μόνο μια ασφάλεια

Αρκετές εταιρείες μαζί με την μικτή ασφάλεια δίνουν και άλλες παροχές, όπως εκπτώσεις σε services και ανταλλακτικά για το αυτοκίνητο σας, κάρτες υγείας ή εκπτώσεις σε διαγνωστικά κέντρα, μερική κάλυψη της οικίας και αρκετά άλλα, αρκεί να αναζητήσετε τις κατάλληλες προσφορές!

Η μικτή ασφάλεια είναι ένα συμβόλαιο που πρέπει να γίνει με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες και επιθυμίες σας. Αναζητήστε την ιδανική εταιρεία και μην ξεχνάτε πως μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον παροχές καθώς είναι ένα συμβόλαιο για εσάς.