Μηχανή ή αλλιώς «μοτοσυκλέτα»

Η μηχανή που θα σου κερδίσει χρόνο λέγεται «μοτοσυκλέτα»

Η μηχανή είναι ένα όχημα με μεγάλο και φανατικό κοινό. Φυσικά όταν μιλάμε για το λατρεμένο δίκυκλο αρκετών γενιών, αναφερόμαστε σε όλες τις κατηγορίες του και τις εκάστοτε χρήσεις του, καθώς κάποιοι μπήκαν στην «κουλτούρα των δύο τροχών» από πραγματικό ενδιαφέρον, ενώ άλλοι από την καθημερινή ανάγκη.

Εδώ όμως θα δούμε γιατί μια μηχανή μπορεί να κερδίσει πολύ περισσότερο χρόνο αλλά και χρήμα.

1. Γιατί είναι ευέλικτη

Όλες οι μηχανές, όσο μεγάλες και αν είναι, αποτελούν το καλύτερο μέσο για ελιγμούς. Φυσικά δεν μιλάμε για επικίνδυνες οδηγικές συμπεριφορές, αλλά για στρατηγικούς ελιγμούς στα κόκκινα φανάρια που μπορούν να κερδίσουν αρκετό χρόνο μέσα στην πόλη. Ακόμη μια μηχανή μπορεί να κάνει πολύ ευκολότερα μια προσπέραση από ένα αυτοκίνητο, αρκεί πάντα να τηρήσει το «πρωτόκολλο», δηλαδή να βγάλει φλας και να αναπτύξει την απαραίτητη ταχύτητα πάντα από τα αριστερά.

2. Γιατί αντέχει

Οι επισκέψεις στο συνεργείο είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με ένα αυτοκίνητο λόγω του απλού σχεδιασμού. Αυτό σημαίνει πως είναι πιο απίθανο να βρεθείτε στην δυσάρεστη θέση να μείνετε χωρίς όχημα μεσοβδόμαδα καθώς το συνεργείο είναι γεμάτο. Με την κατάλληλη συντήρηση μια μηχανή θα χρειαστεί πολύ λιγότερα services και αυτό σημαίνει περισσότερο χρόνο στη διάθεση σας, αλλά και λιγότερο κόστος.

3. Γιατί είναι παντός δρόμου

Ακόμα και στο πιο στενό δρόμο, με παρκαρισμένα οχήματα εκατέρωθεν ή διπλοπαρκαρισμένα, η μηχανή μπορεί να περάσει. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να κάνετε μια παράκαμψη από τη διαδρομή σας γιατί ο δρόμος δεν βοηθούσε σε αντίθεση με ένα αυτοκίνητο. Εδώ να συμπεριλάβουμε και τους επαρχιακούς δρόμους που αρκετές φορές είναι τόσο μικροί που δεν χωρούν τα αυτοκίνητα.

4. Γιατί παρκάρεται εύκολα

Λόγω του μικρού της μεγέθους μια μηχανή δεν θα σας ταλαιπωρήσει ποτέ στο θέμα του παρκαρίσματος. Ενώ οι οδηγοί αυτοκινήτων σε πυκνοκατοικημένες περιοχές μπορεί να κάνουν και 40 λεπτά να βρουν θέση, η μηχανή παρκάρεται εύκολα έξω από το σπίτι σας και χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία.

5. Γιατί την προτιμούν οι πραγματικά πολυάσχολοι

Είναι μια κατηγορία ανθρώπων που πραγματικά καταφέρνουν και βρίσκονται παντού και προλαβαίνουν να βρίσκονται σε κάθε τους ραντεβού στην ώρα τους. Όταν τους ρωτάς ποιο είναι το μυστικό τους σου απαντούν η μηχανή. Γνωρίζουν από την εμπειρία μέσα στην πόλη, πώς ο γρηγορότερος τρόπος να μετακινούνται είναι με το μικρότερο δυνατό μέσο.

Εσείς άλλωστε, πόσες φορές έχετε δει άτομα με κουστούμι και κράνος πάνω σε μηχανή;