Νέος-οδηγός-Τα-αξεσουάρ-που-χρειάζεται-για-να-γλιτώσει-χρήματα

Νέος οδηγός: Τα αξεσουάρ που χρειάζεται για να γλιτώσει χρήματα!

Κάθε νέος οδηγός χρειάζεται μερικά αξεσουάρ που θα του κάνουν τη ζωή ευκολότερη και θα του σώσουν χρήματα από πιθανές παραβάσεις, αλλά και μικροζημιές.

Είναι γνωστό πως ένας νέος οδηγός μπορεί πολύ εύκολα να βρεθεί αντιμέτωπος με πρόστιμα ή ζημιές που προκύψανε από ένα λάθος στο παρκάρισμα ή κατά την οδήγηση.

Όλα αυτά μπορούν πολύ εύκολα να προβλεφθούν και να μην επιβαρυνθεί με ούτε 1€ με τα παρακάτω αξεσουάρ:

Σήμα «Ν»

Κάθε οδηγός πρέπει να το έχει αναρτημένο στο πίσω τζάμι μέχρι να συμπληρώσει 12 γεμάτους μήνες από τότε που πήρε το δίπλωμά του. Οι περισσότεροι το βγάζουν στους πρώτους μήνες, όμως με αυτό τον τρόπο φλερτάρουν με πρόστιμο σε έναν έλεγχο της τροχαίας, ενώ αντιμετωπίζονται ως έμπειροι από τους υπόλοιπους οδηγούς.

Αισθητήρες παρκαρίσματος

Είναι μία οικονομική λύση αν υπολογίσεις τα ποσά που θέλει ένα φανοποιείο για να διορθώσει τις ζημιές από το παρκάρισμα ή να αντικαταστήσει τους σπασμένους προφυλακτήρες. Η εγκατάσταση τους γίνεται σε κάθε αυτοκίνητο, εύκολα και γρήγορα.

Κάμερα οπισθογωνίας

Είναι ένα επίπεδο παραπάνω από τους αισθητήρες παρκαρίσματος και έχει λίγο πιο αυξημένο κόστος. Στην πράξη όμως είναι μία επένδυση που δεν θα μετανιώσεις ποτέ, γιατί κάνει το παρκάρισμα πιο εύκολο από ποτέ. Σου επιτρέπει να υπολογίζεις με τέλεια ακρίβεια τις αποστάσεις από τα οχήματα πίσω σου.

Βάση για το κινητό

Αντί να ψάχνεις το κινητό κάθε φορά που χρειάζεσαι κάτι ή να αναγκάζεσαι να το κρατάς, μπορείς να βάλεις μία βάση η οποία δένει στο σημείο που θες και σε βολεύει. Έτσι μπορείς να έχεις υπηρεσίες πλοήγησης, να δίνεις φωνητικές εντολές για να ρυθμίσεις το ηχοσύστημα και φυσικά να επικοινωνείς χωρίς να παίρνεις τα χέρια σου από το τιμόνι.

Dashcam

Είναι μία νέα και κάπως ακριβή τεχνολογία, αλλά μπορεί να σε σώσει από το να χρεωθείς με υπαιτιότητα σε ένα ατύχημα. Στην πράξη καταγράφει την πορεία σου και δείχνει ακριβώς το ποιος έφταιξε σε ένα τρακάρισμα. Να θυμάσαι όμως πως με μία καλή ασφάλεια αυτοκινήτου δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα!

Καθρέφτες τυφλών σημείων

Υπάρχουν κάποιες ζώνες στο αυτοκίνητο τις οποίες δεν μπορείς να δεις. Οι συγκεκριμένοι καθρέφτες, ουσιαστικά είναι επεκτάσεις και σου επιτρέπουν να δεις και σε αυτές τις περιοχές. Έτσι μπορεί να γλιτώσεις από ένα ατύχημα. Τέλος είναι φτηνοί, εύκολοι στην εγκατάσταση και εύχρηστοι.