Ο λόγος για τον οποίο όταν οδηγείς τα social media πρέπει να είναι κλειστά

Ο λόγος για τον οποίο όταν οδηγείς τα social media πρέπει να είναι κλειστά

Η παρακάτω υπόθεση θα πρέπει να προβληματίσει όλους τους οδηγούς που έχουν το κακό συνήθειο να χρησιμοποιούν τα social media την ώρα που οδηγούν.

Μία από τις μεγαλύτερης ασφαλιστικές εταιρείες του κόσμου, κατάφερε και κέρδισε μία δικαστική διαμάχη με την Paulina Cieluszek η οποία διεκδικούσε ένα μεγάλο ποσό για ένα τροχαίο που είχε το Δεκέμβρη του 2016.

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό της γυναίκας, οι πόνοι λόγω του τροχαίου που είχε την ανάγκασαν να λαμβάνει παυσίπονα για 5 μήνες, ώστε να διαχειριστεί την καθημερινότητα της. Ύστερα από δύο χρόνια, όταν «ένιωσε έτοιμη» υπέβαλε αίτημα για να αποζημιωθεί από τη ασφαλιστική της για το τροχαίο που είχε.

Όμως η άρνηση να λάβει ιατρική περίθαλψη κατά την περίοδο του ατυχήματος, οδήγησε την ασφαλιστική να αναζητήσει πληροφορίες στα social media της, ώστε να δει αν η ιστορία στέκει. Αυτό που ανακάλυψε ήταν πως η συγκεκριμένη υπόθεση ήταν μία προσπάθεια εξαπάτησης καθώς μέσα στους 5 μήνες «πόνων» η κα. Cieluszek έκανε snowboarding και καταδύσεις.

Αυτό λοιπόν που πρέπει να ξέρει κάθε οδηγός είναι πως τα social media μπορούν να αποκαλύψουν πολλά για την οδηγική του συμπεριφορά, αλλά και το πόσο προσεκτικός ήταν πριν από ένα ατύχημα.

Τα περισσότερα ατυχήματα γίνονται με ταχύτητες κάτω των 30 km/h, όπου αρκετοί οδηγοί είναι «χαλαροί» και μπορεί να μιλούν ή να δημοσιεύουν κάτι στα social media τους την ώρα που οδηγούν.

Αυτό σημαίνει λοιπόν, πως σήμερα κάποιος οδηγός που τρακάρει δεν είναι απαραίτητα λόγω κακής οδήγησης, αλλά περισσότερο λόγω απόσπασης της προσοχής του στα social media.

Φυσικά τα ψηφιακά ίχνη στα social media, όπως και οι ενέργειες μας δεν σβήνονται και αυτό μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα και να μας επιβαρύνει με μία υπαιτιότητα ατυχήματος.

Έτσι όταν οδηγούμε θα πρέπει να κλειδώνουμε το κινητό μας, να απενεργοποιούμε τις ειδοποιήσεις από τα social media ώστε να μην μπαίνουμε στον πειρασμό να τις ανοίξουμε και να επικεντρωνόμαστε αποκλειστικά στον δρόμο.

Εάν δεν μπορείτε να αντισταθείτε, κάτι που συμβαίνει σε πολλούς οδηγούς, τότε αναζητήστε κάποια δωρεάν εφαρμογή η οποία αυτοματοποιεί την απενεργοποίηση των ειδοποιήσεων στα social media και θα σας βοηθήσει να αυξήσετε την προσοχή σας στον δρόμο.