οδήγηση μηχανής

Οδηγείς μηχανή; 5 tips για να μην κρυώσεις ποτέ

Κάθε αναβάτης μηχανής ξέρει πως το κρύο είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του.

Σίγουρα δεν είναι και το πιο ευχάριστο πράγμα να οδηγείς τη μηχανή σου με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Η ταχύτητα, η ευελιξία, η άνεση και η οικονομία που προσφέρει η μηχανή έρχεται με το κόστος στην άνεση του αναβάτη.

Δες μερικά tips για να αντιμετωπίσεις το κρύο κατά την οδήγηση της μηχανής:

1. Ειδικό χειμερινό μπουφάν

Μην σκεφτείς ούτε στιγμή το κόστος ενός καλού μπουφάν. Πραγματικά είναι από τις καλύτερες επενδύσεις που μπορείς να κάνεις εάν οδηγείς μηχανή και η απόσβεση του γίνεται σε κάθε διαδρομή. Η τιμή του καθορίζει την ποιότητα των υλικών και την αντίσταση στο κρύο και την βροχή. Με ένα καλό μπουφάν και έναν κανονικό χειμερινό ρουχισμό είναι σίγουρο πως δεν θα νιώσεις κρύο στις διαδρομές σου.

2. Γάντια και μπότες

Τα άκρα του αναβάτη είναι από τα σημεία που μένουν πιο εκτεθειμένα. Φρόντισε μαζί με το ειδικό χειμερινό μπουφάν να προμηθευτείς με χειμερινά γάντια ιδανικά από το ίδιο υλικό, αλλά και αδιάβροχες δερμάτινες μπότες ειδικά για την μηχανή. Με αυτό τον εξοπλισμό είσαι σίγουρος πως τα άκρα σου θα είναι λειτουργικά και δεν θα υποφέρουν από το κρύο.

3. Κλείσε τους αεραγωγούς του κράνους

Όταν οδηγείς τη μηχανή σου και η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή δεν χρειάζεται να έχεις ανοιχτούς τους αεραγωγούς του κράνους σου. Φρόντισε να ελέγχεις το κράνος πριν από κάθε διαδρομή.

4. Εξοπλίσου με ισοθερμικά

Τα ισοθερμικά μπλουζάκια και κολάν κάνουν εξαιρετική δουλειά ενάντια στο κρύο. Το μυστικό για τον οδηγό της μηχανής, δεν είναι το «βαρύ» ντύσιμο, αλλά το «καλό». Αυτό σημαίνει ρούχα που έχουν σχεδιαστεί κατάλληλα για το κρύο και τον αέρα, τα οποία θα σε κρατήσουν ζεστό και άνετο κατά την οδήγηση της μηχανής σου.

5. Κουκούλα αναβάτη

Η κουκούλα αναβάτη μηχανής είναι το απαραίτητο αξεσουάρ για το πολύ κρύο. Εάν θεωρείς πως είναι υπερβολική ή δεν σε βολεύει, τότε προτίμησε την «μισή» εκδοχή της, το περιλαίμιο, το οποίο καλύπτει και προστατεύει τον λαιμό στα σημεία που σταματάει το μπουφάν. Επιπλέον μην ξεχνάς πως το κασκόλ είναι απαγορευτικό όταν οδηγείς μηχανή, καθώς υπάρχει κίνδυνος εάν ανεμίζει. Η πιο ασφαλής λύση είναι οι κουκούλες ή τα περιλαίμια.