Οι-5-συνήθειες-που-θα-κάνουν-την-οδήγηση-πιο-υγιεινή

Οι 5 συνήθειες που θα κάνουν την οδήγηση πιο υγιεινή!

 

Η οδήγηση έχει όλα τα χαρακτηριστικά του καθιστικού τρόπου ζωής. Υπάρχει όμως τρόπος να γίνει μία πιο υγιεινή διαδικασία ακόμη και για όσους έχουν νοσήματα.

Δεν είναι έκπληξη που πολλοί άνθρωποι, παρότι κάνουν καθημερινά πολλά χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο τους, αναπτύσσουν όλα τα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την καθιστική ζωή.

Μάλιστα πολλοί έχουν ήδη άλλα νοσήματα, τα οποία επιβαρύνονται με την πολύωρη χρήση του οχήματος καθώς λείπει παντελώς η άσκηση.

Δες μερικά tips για να κάνεις την οδήγηση σου μία πιο υγιεινή διαδικασία:

Πίνε νερό

Όσο κοινότυπο και αν ακούγεται, οι περισσότεροι οδηγοί δεν ενυδατώνονται επαρκώς. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως ο εγκέφαλος ασχολείται με τον δρόμο και «ξεχνά» τη δίψα. Πάντα στο αυτοκίνητο να έχεις ένα μπουκάλι ή ένα θερμός με νερό και να το αδειάζεις.

Συχνές στάσεις

Εάν είσαι επαγγελματίας οδηγός ή απλά κάνεις πολλές και μεγάλες διαδρομές συχνά, φρόντιζε να κάνεις στάσεις. Είναι απαραίτητες ώστε το σώμα σου να αλλάζει στάση. Με αυτό τον τρόπο φροντίζεις να μην πιάνεσαι, αλλά και να γίνεται σωστή αιμάτωση σε όλο σου το σώμα.

Αντηλιακό

Οι ηλιακές ακτίνες διαπερνούν το παρμπρίζ και αυτό έχει ως συνέπεια να μαυρίζουμε. Όμως ο ήλιος γερνάει και το δέρμα. Ιδανικά λοιπόν από τον Μάιο έως τα τέλη Σεπτεμβρίου καλό θα είναι να βάζουμε που και που λίγο αντηλιακό πριν οδηγήσουμε, ειδικά τις μέρες με έντονη ηλιοφάνεια.

Απέφυγε τα έτοιμα snacks

Πολλοί οδηγοί έχουν την κακή συνήθεια να «τσιμπάνε» όσο οδηγούν. Ένα μικρό snack δεν κάνει κακό, αντίθετα τονώνει και βοηθά στη συγκέντρωση, αρκεί να είναι υγιεινό όπως ένα φρούτο. Όπως ξέρεις τα έτοιμα snacks έχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, αλατιού και λιπαρών, οπότε φρόντισε να μην τα προτιμήσεις. Η οδήγηση είναι μία διαδικασία στην οποία «χάνουμε» το μέτρημα στις θερμίδες.

Καφεΐνη με μέτρο

Οι καφέδες και τα energy drinks είναι λατρεμένη συνήθεια πολλών ανθρώπων. Η καφεΐνη γενικά βοηθά στη συγκέντρωση και τον συντονισμό των κινήσεων, όμως σε φυσιολογικά επίπεδα. Όταν γίνεται υπερβολική κατανάλωση, τότε δυστυχώς ανεβαίνουν οι παλμοί και έχουμε νευρικότητα. Προσπάθησε να κρατήσεις σε φυσιολογικά επίπεδα την κατανάλωση λοιπών των παραπάνω, ειδικά αν οδηγείς βράδυ ή κάνεις πολλές μεγάλες διαδρομές.