Οι 7 μοναδικές χρήσεις που έχει το ξύδι στο αυτοκίνητο σου!

Οι 7 μοναδικές χρήσεις που έχει το ξύδι στο αυτοκίνητο σου!

FB: Εσύ χρησιμοποιείς ξύδι στο αυτοκίνητο; Αν όχι τότε πρέπει να ξεκινήσεις!

Meta: Το ξύδι έχει θαυματουργές χρήσεις για το αυτοκίνητο μας. Δες πώς με ελάχιστα χρήματα μπορείς να έχεις ένα από τα δυνατότερα και αποτελεσματικότερα καθαριστικά.

Το ξύδι έχει θαυματουργές χρήσεις για το αυτοκίνητο μας. Δες πώς με ελάχιστα χρήματα μπορείς να έχεις ένα από τα δυνατότερα και αποτελεσματικότερα καθαριστικά.

Το βρίσκεις σε όλα τα supermarkets, είναι ιδιαίτερα φθηνό, οικολογικό καθότι φυσικό και έχει πλήθος εφαρμογών. Ναι, το ξύδι δεν δίνει γεύση μονάχα σε φαγητά και σαλάτες, αλλά καθαρίζει γρήγορα και αποτελεσματικά, απόδειξη οι εφαρμογές στην κουζίνα.

Για να δούμε όμως πως το χρησιμοποιούμε στο όχημα μας πάντα το λευκό ξύδι:

Υαλοκαθαριστήρες

Σε κάθε γέμισμα που κάνεις με νερό να ρίχνεις πάντα και λίγο λευκό ξύδι. Με αυτό τον τρόπο βοηθάς τα μπεκ και τις σωληνώσεις να μένουν καθαρές και να μην συσσωρεύονται άλατα που ενδέχεται να τις βουλώσουν.

Ξεθάμπωμα φαναριών

Χρησιμοποίησε το για να αφαιρέσεις τη μουντάδα που δημιουργείται από τους ρύπους. Τρίψε τα πλαστικά με ένα αυτοσχέδιο καθαριστικό από νερό και ξύδι. Το αποτέλεσμα θα είναι άμεσο και θα σε εντυπωσιάσει καθώς θα κάνει τα φανάρια διάφανα σαν καινούρια.

Γυάλισμα μεταλλικών σημείων

Βάλε σε ένα μαλακό πανί λίγο ξύδι και ξεκίνα να περνάς όλα τα γυαλιστερά μεταλλικά μέρη. Κάποια από αυτά είναι χρώμιο. Θα διαπιστώσεις πως προσφέρει μία δυνατή όμορφη λάμψη καθώς βοηθά στην απομάκρυνση των ρύπων.

Απομάκρυνση δυσοσμίας

Γέμισε ένα μπολ με λευκό ξύδι και άφησε το μέσα στο αυτοκίνητο για ένα βράδυ. Την επόμενη μέρα θα διαπιστώσεις πως το όχημα δεν μυρίζει άσχημα. Αυτό γίνεται γιατί σκοτώνει τα μικρόβια.

Καθαρισμός δέρματος, ταπετσαρίας ή βινυλίου

Για να καθαρίσεις όλα τα παραπάνω θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα μείγμα αποτελούμενο από ίδιες ποσότητες ξυδιού και νερού. Για το δέρμα φρόντισε το νερό να είναι ζεστό. Πέρνα από πάνω με ένα πανάκι και ξέπλυνε με νερό και σαπούνι. Για τις ταπετσαρίες απέφυγε το ξέπλυμα. Στο τέλος όλα θα λάμπουν!

Διάφανο παρμπρίζ

Και ποιος δεν θέλει καθαρά τζάμια. Πάρε ένα μπουκάλι ψεκασμού και βάλε ξύδι. Χρησιμοποίησε το εσωτερικά και εξωτερικά στα τζάμια και τρίψε. Θα διαπιστώσεις πως το ημιδιάφανο φιλμ έχει εξαφανιστεί για τα καλά.

Αφαίρεση τσίχλας

Εάν έχεις παιδιά ξέρεις πως οι δυσάρεστες εκπλήξεις στο αυτοκίνητο δεν σταματούν. Για να αφαιρέσεις τις τσίχλες τους από τα καθίσματα και τη μοκέτα απλά μούσκεψε με ξύδι την περιοχή.