Αυθεντικά ανταλλακτικά: γιατί αποτελούν επένδυση

Οι λόγοι για τους οποίους τα αυθεντικά ανταλλακτικά αποτελούν επένδυση

Τα αυθεντικά ανταλλακτικά, μερικές φορές είναι ακριβότερα, όμως αξίζουν κάθε παραπάνω ευρώ για πολλούς λόγους!

Πολλοί θεωρούν πως τα αυθεντικά ανταλλακτικά είναι πολύ ακριβότερα και αποφεύγουν να τα επιλέξουν, ρίχνοντας έτσι την ποιότητα στον εξοπλισμό του οχήματος τους μετά από κάθε service.

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε πως αυθεντικά ανταλλακτικά δεν είναι μόνο τα μηχανικά μέρη, τα οποία είναι και τα σημαντικότερα, αλλά και διάφορα αναλώσιμα ή περιφερικά του κάθε οχήματος.

Αυτό όμως είναι τελικά αλήθεια ή τα αυθεντικά ανταλλακτικά αποτελούν μία μορφή επένδυσης;

Ας δούμε τι προσφέρουν:

Αξιοπιστία

Εάν πραγματικά αυτό που θες είναι το όχημα σου μετά από κάθε service να λειτουργεί το ίδιο με πριν χωρίς απρόοπτα, τότε δεν θα πρέπει να σκεφτείς ούτε στιγμή. Τα αυθεντικά ανταλλακτικά προσφέρουν αξιοπιστία, ασύγκριτη ποιότητα και εξαιρετικές τεχνολογίες.

Οικονομία

Βάζοντας ένα φτηνότερο εξάρτημα στο όχημα μας, αυτό θα έχει ως συνέπεια είτε να χαλάσει σύντομα και να πρέπει να το αντικαταστήσουμε ξανά, είτε να αυξήσει την κατανάλωση καυσίμου, εάν δεν λειτουργεί σωστά. Τα αυθεντικά ανταλλακτικά είναι σχεδιασμένα σύμφωνα με τις εργοστασιακές προδιαγραφές του κάθε οχήματος και συγχρονίζονται τέλεια με τον κινητήρα και το λειτουργικό. Έτσι αυτό το ελάχιστο παραπάνω κόστος τελικά μας αποτρέπει από ένα επιπλέον service.

Διάρκεια ζωής

Λόγω των υψηλών προδιαγραφών και της τέλειας συμβατότητας τους, τα αυθεντικά ανταλλακτικά προσφέρον τον μέγιστο χρόνο ζωής σε σχέση με τις απομιμήσεις. Αυτό σημαίνει όχι μόνο οικονομία και λιγότερα service, αλλά και μεγαλύτερες αντοχές και επιδόσεις για το όχημα μας.

Εγγύηση

Τα αυθεντικά ανταλλακτικά έρχονται με εγγύηση. Από τη στιγμή που τα αγοράζεις ξέρεις πως θα λειτουργήσουν και θα είσαι καλυμμένος σε κάθε περίπτωση δυσλειτουργίας. Αυτός είναι και ο λόγος που θα πρέπει να τα επιλέξεις εάν δεν θες να πληρώνεις συνεχώς για το αυτοκίνητο σου.

Καθαρή επένδυση

Πέρα όλων των υπόλοιπών επενδύσεων σε ασφάλεια, οικονομία, αξιοπιστία και επιδόσεις, τα αυθεντικά ανταλλακτικά δεν ρίχνουν την αξία του οχήματος σου σε περίπτωση που θες να το πουλήσεις. Ένα μεταχειρισμένο όχημα καθορίζει την τιμή του από το πόσο καλοσυντηρημένο είναι και τι ανταλλακτικά έχει. Εάν λοιπόν έχεις σκοπό κάποια στιγμή να πουλήσεις το όχημα σου, τότε σκέψου πολύ καλά στο επόμενο service εάν θες να ρίξεις την ποιότητα του και να χάσεις χρήματα ή αν θες να επενδύσεις στην μελλοντική του πώληση.