Οι λόγοι που χρειάζεσαι μια ολοκληρωμένη ασφάλεια φορτηγού

Οι λόγοι που χρειάζεσαι μία ολοκληρωμένη ασφάλεια φορτηγού

Η ολοκληρωμένη ασφάλεια φορτηγού είναι μία αρκετά ακριβή υπόθεση, όμως εάν δεν γίνει σωστά μπορεί να κοστίσει ακόμα περισσότερα.

Μία ολοκληρωμένη (μεικτή) ασφάλεια φορτηγού δεν καλύπτει μονάχα από ένα απλό ατύχημα, αλλά από πολλούς περισσότερους κινδύνους τους οποίους αντιμετωπίζει ένα επαγγελματικό όχημα.

Ας δούμε μερικούς:

Πυρκαγιές

Με μία ολοκληρωμένη ασφάλεια φορτηγού θα έχετε αποζημίωση σε περίπτωση πυρκαγιάς και για το όχημα σας, με βάση την τρέχουσα εμπορική αξία του, αλλά και για τρίτους που μπορεί να υποστούν βλάβες, εάν το όχημα σας αποτελέσει την εστία πυρκαγιάς. Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη κάλυψη μπορεί να σας εξοικονομήσει αρκετά χρήματα ακόμα και από αποζημιώσεις.

Καιρικά φαινόμενα

Είναι λίγες οι ασφάλειες οχημάτων που προσφέρουν κάλυψη από έντονα καιρικά φαινόμενα. Μία όμως ολοκληρωμένη ασφάλεια φορτηγού που τη συμπεριλαμβάνει είναι ασυναγώνιστη. Ένα φορτηγό κινείται συνεχώς και είναι πολύ πιο πιθανό να εισέλθει σε μία περιοχή που επικρατούν έντονα καιρικά φαινόμενα. Έτσι στην περίπτωση βλαβών που προκλήθηκαν από πλημμύρες, ανεμοθύελλες, καταιγίδες, σεισμούς ή άλλες φυσικές διαταραχές, αποζημιώνεστε κανονικά.

Μερική κλοπή

Ως μερική κλοπή, λογίζεται η κλοπή εξαρτημάτων του οχήματος σας. Μία ολοκληρωμένη ασφάλεια φορτηγού σας καλύπτει ως ένα συγκεκριμένο ποσό από τα εξαρτήματα που σας αφαιρέθηκαν. Εάν κινήστε σε δρόμους με έντονη εγκληματικότητα είναι εξαιρετικά χρήσιμη η συγκεκριμένη κάλυψη που προσφέρει μία ολοκληρωμένη ασφάλεια φορτηγού. Προσοχή μόνο στα όρια απαλλαγών που προσφέρει η κάθε εταιρεία!

Ολική κλοπή

Η ολοκληρωμένη ασφάλεια φορτηγού που παρέχει κάλυψη κλοπής, μπορεί να είναι σωτήρια στην περίπτωση που σας έχουν κλέψει το όχημα. Δυστυχώς στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν καλύπτεται το περιεχόμενο του, αλλά μόνο η τρέχουσα εμπορική αξία του οχήματος σας.

Ζημιές που προκαλέσατε εσείς

Ακόμα και στην περίπτωση ζημιών που καλύψατε εσείς, μία ολοκληρωμένη ασφάλεια φορτηγού, είναι το μόνο ασφαλιστικό προϊόν που σας προσφέρει αποζημίωση. Έτσι σε περίπτωση ζημιάς που προκλήθηκε από σύγκρουση, πρόσκρουση ή ανατροπή, η ασφαλιστική σας εταιρεία σας αποζημιώνει έως ένα ποσό.

Ανασφάλιστα οχήματα

Η εμπλοκή με ανασφάλιστο όχημα είναι ένας ρεαλιστικός κίνδυνος. Από τη στιγμή λοιπόν που το φορτηγό σας είναι και το εργαλείο δουλειάς σας, τότε θα πρέπει να έχετε ασφαλίσει την επένδυση σας και το μέλλον σας. Μία ολοκληρωμένη ασφάλεια φορτηγού είναι η μόνη σας «ασπίδα» απέναντι στον κίνδυνο των υλικών ζημιών που προκλήθηκαν από ανασφάλιστο όχημα.