Οι πέντε καλύτερες ταινίες με Road Trips

Εάν σου αρέσουν τα road trips, η συντακτική ομάδα μας έκανε μία λίστα με 5 κορυφαίες ταινίες που διαδραματίζονται στον δρόμο. Είσαι έτοιμος να τις λιώσεις;

Τα road tips είναι αγαπημένο θέμα για ταινίες. Ο αχανής δρόμος είναι το ιδανικό πεδίο για την εξέλιξη μίας πλοκής καθώς προσφέρει ωραία σκηνικά, χρόνο και φυσικά την πιθανότητα για το αναπάντεχο.

Ξάπλωσε αναπαυτικά και διάλεξε μία από τις παρακάτω 5 επιλογές με θέμα τα road trips για να σε ταξιδέψουν.

Mad Max 2 (1981)

Σίγουρα θα είχες ακούσει για το Mad Marx: Road Furry που έκανε τον χαμό του πριν λίγα χρόνια. Όμως η κορυφαία ταινία στην αχανή έρημο της Αυστραλίας προς αναζήτηση νερού, πολιτισμού και ελπίδας, έχει γυριστεί άψογα στο Mad Max 2. Πρόκειται για ένα ατελείωτο road trip σε έναν μετα-αποκαλυπτικό κόσμο, γεμάτο κακούς που όλοι κυνηγούν το πιο πολύτιμο πράγμα, τη βενζίνη.

From Dusk Till Dawn (1996)

Μία από τις πιο κλασσικές cult ταινίες που θα δεις ποτέ. Ο βίαιος και παρανοϊκός κόσμος του Quentin Tarantino. Η υπόθεση είναι πως δύο κλέφτες απαγάγουν μία οικογένεια με ένα τροχόσπιτο και προσπαθούν να ξεφύγουν από τον νόμο. Στο road trip τους γίνονται πολλά και καταλήγουν σε ένα μπαρ να πολεμούν βαμπίρ φίδια. Μη ρωτάς πολλά, απλά δες τη.

Road Trip (2000)

Δεν θα μπορούσε να λείπει από μία λίστα με ταινίες σχετική με τα road trips. Αν και κλασσική αμερικάνικη κωμωδία, είναι πλέον κλασσική κάφρικη ταινία. Το θέμα είναι απλό τέσσερις πιτσιρικάδες από το κολέγιο αποφασίζουν να ξεκινήσουν ένα road trip για τα μάτια μιας κοπέλας. Οι καταστάσεις ξεφεύγουν.

Logan (2017)

Εάν σου αρέσει ο Wolverine και τα road trips παράλληλα, τότε θα λατρέψεις τη συγκεκριμένη ταινία. Είναι ένα από τα πολλά origins του ήρωα με μία από τις πιο ανθρώπινες προσεγγίσεις, καθώς ο αθάνατος Wolverine, βρίσκεται κάπου στο μέλλον γερασμένος γνωρίζοντας πως πεθαίνει.

El Camino (2019)

Η τελευταία ταινία με θέμα το road trip είναι αμφιλεγόμενη. Σε αρκετούς δεν άρεσε, ενώ άλλοι τη λάτρεψαν για όλο το legacy του Breaking Bad. Είναι η συνέχεια του Jesse Pinkman ακριβώς μετά την απελευθέρωση του. Ένα νοσταλγικό road trip το οποίο δείχνει έναν πλέον ώριμο χαρακτήρα.