Πέντε πανέμορφες διαδρομές για μονοήμερες εξορμήσεις από την Πρωτεύουσα με μηχανή

Η μηχανή σου δεν είναι πρακτική μόνο για την πόλη, αλλά και για τα ταξίδια. Δες πέντε πανέμορφες διαδρομές κοντά στην Αθήνα, που είναι ιδανικές για μονοήμερο!

Πριν ξεκινήσεις το ταξίδι με τη μηχανή, φρόντισε να έχεις κάνει τον απαραίτητο μηχανικό έλεγχο ώστε να είσαι σίγουρος για την κατάσταση της μηχανής σου, να έχεις τα σωστά ρούχα για το καλοκαίρι και φυσικά μία οικονομική ασφάλεια για να είσαι πάντα καλυμμένος.

Τώρα που είσαι έτοιμος έφτασε η ώρα να διαλέξεις έναν από τους παρακάτω προορισμούς που μπορείς να φτάσεις εύκολα με τη μηχανή.

Ναύπλιο

Το Ναύπλιο απέχει περίπου 1,5 ώρα από την Αθήνα. Είναι ένας ιδανικός προορισμός για τα ζευγάρια που θέλουν να περπατήσουν και να δουν την πρώτη Πρωτεύουσα. Η ιστορία, τα χρώματα της πόλης, το φρούριο και η κοντινή απόσταση, καθιστούν το Ναύπλιο έναν από τους πιο όμορφους προορισμούς για ταξίδι με τη μηχανή.

Τρίκαλα Κορινθίας

Αν και τα ξέρεις λογικά για το χιονοδρομικό κέντρο της Ζήρειας, πρόκειται και για έναν πολύ όμορφο θερινό προορισμό. Τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι ένας καταπράσινος προορισμός που θα σου προσφέρει ώρες χαλάρωσης, περπατήματος και φυσικά εξαιρετικό φαγητό. Αν και είναι και αυτά περίπου 1,5 ώρα από την Αθήνα, χρειάζεται προσοχή στις ανηφόρες.

Χαλκίδα

Εάν σου αρέσει το πράσινο και η θάλασσα, τότε είναι μία ευκαιρία να επισκεφτείς την Χαλκίδα. Ο δρόμος είναι πολύ καλός και έτσι μπορείς να πας με τη μηχανή σου εύκολα και με ασφάλεια. Κάνε στάση για φαγητό και μετά αν θες συνέχισε για να ανακαλύψεις τα χωριά της Εύβοιας.

Βίλια

Τα Βίλια είναι ένας προορισμός περίπου 1 ώρα μακριά από την Αθήνα. Πρόκειται για ένα μικρό χωριό, που γεμίζει τα Σαββατοκύριακα κόσμο. Μπορείς να κάνεις βόλτα και να επισκεφτείς το Πόρο Γερμανό για μπάνιο ή να κάνεις πεζοπορία στον Κιθαιρώνα και να δεις την εγκαταλελειμμένη στρατιωτική βάση.

Πάρνηθα

Ένας πολύ κοντινός προορισμός στην Αθήνα. Η Πάρνηθα είναι κατάλληλη για να την επισκεφτείς με μηχανή την περίοδο που δεν είναι χιονισμένη. Μπορείς να πας στο τελεφερίκ ή να κάνεις ολόκληρη την ανάβαση. Πράσινο, περίπατοι, καταφύγια και ίσως ελάφια σε περιμένουν καθ’ όλη σου τη διαδρομή προς την κορυφή.