παράβαση για παρκάρισμα

Ποια είναι η παράβαση που σε χρεώνει κάθε 3 ώρες με νέο πρόστιμο;

Στον Κώδικά Οδικής Κυκλοφορίας υπάρχουν διάφοροι τύποι παραβάσεων που σε χρεώνουν one-off. Υπάρχει όμως και μία η οποία φροντίζει να σε γεμίζει με πρόστιμα.

Το να εντοπίζεις φάκελο από την Τροχαία ή να βλέπεις την κλήση πάνω στο όχημα σου δεν είναι και το καλύτερο που μπορεί να σου συμβεί μέσα στην ημέρα. Εδώ όμως πρέπει να ξέρεις πως υπάρχει και κάτι χειρότερο και αυτό είναι να βρεις πολλές παραπάνω κλήσεις εντός κάποιων ωρών.

Παρκάροντας στο λάθος σημείο

Αν και με άλλα παραπτώματα που αφορούν τον Κ.Ο.Κ. ο οδηγός γλιτώνει για ένα μικρό χρονικό διάστημα τις νέες κυρώσεις, το παράνομο παρκάρισμα –κάτι αρκετά συχνό στις πόλεις- έχει τους δικούς του κανόνες.

Σύντομα θα έχεις πολλούς λόγους να είσαι πιο προσεκτικός.

Πότε τρως (ξανά) κλήση

Άπαξ και δεχτείς κλήση γιατί πάρκαρες παράνομα σε λάθος σημείο, αν δεν έχεις φροντίσει να μετακινήσεις το όχημα σου εντός 3 ωρών, τότε η Τροχαία έχει το δικαίωμα να διαπιστώσει νέο παράπτωμα.

Έτσι, για παράδειγμα σε 4 ώρες ενδέχεται να έχεις πάρει δύο κλήσεις για το ίδιο πράγμα χωρίς να έχεις κάνει κάτι άλλο.

Ποιο είναι το κόστος

Υπάρχουν διάφορες διαβαθμίσεις. Ο ιδιοκτήτης του Ι.Χ. που πάρκαρε παράνομα σε πεζοδρόμιο, οφείλει να καταβάλει 80€.

Υπάρχουν περιπτώσεις όμως που το πρόστιμο είναι 40€ ή ακόμη και 150€, ενώ ανάλογα τη βαρύτητα ενδέχεται να υπάρξει αφαίρεση πινακίδων για 10 ημέρες.

Τώρα σε περίπτωση που έχεις παρεμποδίσει ράμπα για άτομα με αναπηρία ή έχεις σταθμεύσει σε αντίστοιχες δηλωμένες θέσεις, τότε γίνεται αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων για 60 ημέρες.

Πότε στο σηκώνει ο γερανός;

Μετά το δεύτερο 3ωρο, οι Αρχές έχουν δικαίωμα να μεταφέρουν το όχημα με γερανό. Η μόνη περίπτωση που αυτό επισπεύδεται είναι αν εξ’ αρχής το όχημα παρεμποδίζει την κίνηση στον δρόμο.

Εδώ θα πρέπει να γνωρίζεις πως όχι μόνο πληρώνεις τις 2 ή και 3 παραβάσεις, αλλά πρέπει να βάλεις πολύ βαθιά το χέρι, καθώς το κόστος του γερανού που μεταφέρει το όχημα σου και το ιδιωτικό parking που συνεργάζεται με την Τροχαία επιβαρύνει αποκλειστικά εσένα.

Πολλές φορές θα πρέπει να συμπεριλάβεις και το ταξί, καθώς αυτά τα parking δεν βρίσκονται κοντά στην περιοχή.