προστασία από κλέφτες

Πώς θα προστατέψεις το αυτοκίνητό σου από τους κλέφτες;

Για να προστατέψεις το αυτοκίνητό σου από τους κλέφτες υπάρχουν διάφοροι τρόποι. Ποιοι είναι οι πιο αποτελεσματικοί που εξασφαλίζουν μηδέν περιπέτειες;

Σε ένα παλιό επεισόδιο ο Mister Bean για να προστατέψει το σαραβαλάκι του αφαιρούσε ολόκληρο το τιμόνι και κυκλοφορούσε με αυτό.

Σήμερα υπάρχουν περισσότεροι και πιο απλοί τρόποι για να προστατέψουμε το αυτοκίνητο μας από τους κλέφτες. Για να τους δούμε:

Συναγερμός με GPS

Ο συναγερμός κάποτε ήταν αποτρεπτικός, σήμερα όμως έχει εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να εντοπίσει και το όχημα.

Εάν σκέφτεσαι να εγκαταστήσεις έναν προτίμησε πάντα αυτούς με GPS που σου επιτρέπουν μέσω εφαρμογής να παρακολουθείς ανά πάσα στιγμή που κινείται το όχημα σου.

Ο επίδοξος κλέφτης θα εντοπιστεί άμεσα από τις αρχές.

Parking

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα του να έχεις δικό σου χώρο στάθμευσης ή να χρησιμοποιείς έναν τέτοιο ακόμη και στη δουλειά σου. Ένα από αυτά είναι η ασφάλεια που προσφέρει από κλέφτες.

Φυσικά δεν είναι όλα τα parking κατάλληλα, υπάρχουν και αυτά σε κακόφημες περιοχές τα οποία κλείνουν μετά από μία ώρα. Οπότε προτίμησε για τις εξόδους ή τις δουλειές σου μονάχα τα 24ωρα.

Κουκούλα

Όσο περίεργο και αν σου φαίνεται η χρήση της κουκούλας βοηθά ώστε να μην γίνεται στόχος το όχημα σου. Ένας κλέφτης που βιάζεται δεν θα δαπανήσει χρόνο ώστε να την ανοίξει για να δει αν αξίζει το συγκεκριμένο όχημα.

Μην αφήνεις πράγματα μέσα στο αυτοκίνητο

Λίγα χρήματα, ένα κινητό, μία σακούλα από κάποιο μαγαζί ή ένα ρούχο μπορεί να γίνουν αιτίες για να σου σπάσουν το τζάμι και να σου «ανοίξουν» το αυτοκίνητο.

Φυσικά οι κλέφτες μπορεί να μην μείνουν εκεί και να αρπάξουν και κάτι άλλο ή να προκαλέσουν φθορές στην προσπάθεια τους. Έτσι φροντίζουμε να μην αφήνουμε τίποτα εντός του οχήματος.

Ασφάλεια κλοπής

Επειδή μπορεί να τύχει στον καθένα, πάντα είναι καλό να έχουμε προνοήσει. Η ασφάλεια κλοπής είναι ένας τρόπος για να μειώσεις ή ακόμη και να εκμηδενίσεις τη χασούρα. Με ένα καλό πρόγραμμα μπορείς να πάρεις μία γενναία αποζημίωση.

Σίγουρα δεν διορθώνει το γεγονός πως έπεσες θύμα και την κακή ψυχολογία, όμως βοηθά στο να αισθανθείς καλύτερα και να κρατήσεις περισσότερα χρήματα στην τσέπη σου για μία νέα αρχή!