Πόνος κατά την οδήγηση

Πόνος κατά την οδήγηση: Οι τρόποι για να τον σταματήσεις

Ο πόνος κατά την οδήγηση αφορά χιλιάδες ανθρώπους και ειδικά τους επαγγελματίες. Ποια είναι η πηγή και πως αντιμετωπίζεται; Υπάρχει τρόπος για να ανακουφιστείς;

Πιασμένος αυχένας, αίσθημα βάρους στα χέρια, πονοκέφαλοι, κόμποι στην πλάτη, μέση που υποφέρει και πιασμένα πόδια. Όλα αυτά κάνουν πιο δύσκολη την καθημερινότητά μας και συνδέονται άμεσα με την κακή στάση του σώματος όταν οδηγούμε.

Εάν βιώνεις κάποιον πόνο κατά την οδήγηση, όπως οι παραπάνω, τότε έφτασε η στιγμή να ανακουφιστείς με τα παρακάτω tips:

Φτιάξε το κάθισμα σου

Δεν είναι η ηλικία που φέρνει τους πόνους και τις ενοχλήσεις, αλλά η κακή στάση του σώματος. Μείωσε την κλίση στην πλάτη του καθίσματος ώστε να μην επιβαρύνεις τα χέρια και τον αυχένα. Θα δεις άμεσα αλλαγή. Προσοχή όμως μην το παρακάνεις με το «κλείσιμο» γιατί θα σε χτυπήσει η μέση σου.

Ρύθμισε την απόσταση από το τιμόνι

Σε αρκετά αυτοκίνητα ρυθμίζεται και το τιμόνι. Φέρε το στο ύψος που νιώθεις άνετα και στη συνέχεια φρόντισε η απόσταση του καθίσματος να είναι τέτοια, ώστε τα πόδια να φτάνουν άνετα χωρίς να διπλώνουν στα πετάλια, αλλά και τα χέρια να μην τεντώνονται υπερβολικά.

Διατάσεις

Μέσα στην ημέρα είναι καλό να κάνουμε λίγο stretching ώστε να αποφεύγουμε το πιάσιμο. Για παράδειγμα στο φανάρι μπορείς να τεντώσεις λίγο τα χέρια σου και να κάνεις μικρές διατάσεις στον λαιμό. Αυτές οι κινήσεις θα βοηθήσουν στη σωστή αιμάτωση της περιοχής και θα νιώσεις ανακούφιση, ενώ ταυτόχρονα θα σε προστατέψουν από κάποιο «πιάσιμο». Ιδανικό θα είναι να αφιερώνεις και 10-15 λεπτά για διατάσεις όταν φτάνεις στο σπίτι.

Απέφυγε τα σκληρά μαξιλάρια

Μερικοί οδηγοί χρησιμοποιούν μαξιλαράκια για τη μέση ή τα οπίσθια. Αν και υποτίθεται πως ανακουφίζουν, εάν είναι πολύ χοντρά ή σκληρά, έχουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Ενδέχεται να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στις περιοχές που ήδη πονάς. Τα αξεσουάρ των καθισμάτων θα πρέπει να είναι άνετα από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Γυμνάσου

Η χαλαρή γυμναστική βοηθά στην ενδυνάμωση του σώματος και στη μείωση των πόνων. Δυστυχώς η οδήγηση είναι μία διαδικασία που συνδέεται με την «καθιστική ζωή». Για να έχεις εξισορρόπηση, φρόντισε τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα να εντάξεις στην καθημερινότητα σου τη γυμναστική. Ρώτα έναν γυμναστή ή κατέβασε κάποιο σχετικό application. Θα διαπιστώσεις μετά από λίγες εβδομάδες πως οι πόνοι κατά την οδήγηση είναι πλέον παρελθόν!