Κλειδί αυτοκινήτου

Πώς μπορείς να προστατεύσεις το αυτοκίνητο σου από τους κλέφτες;

Το αυτοκίνητο του καθενός μπορεί να γίνει στόχος. Από σπασμένα τζάμια και ντουλαπάκι, έως ολική εξαφάνιση. Μάθε πως θα το προστατέψεις από τους κλέφτες.

Κανείς δεν θέλει να βρεθεί στη θέση να δει το αυτοκίνητο του σπασμένο ή ακόμα να μην βρίσκεται καν στη θέση του. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αποτρέψεις τις προσπάθειες των κλεφτών, αλλά και να το προστατέψεις σε περίπτωση που γίνει στόχος.

Δες τι μπορείς να κάνεις για να προστατέψεις το αυτοκίνητο σου:

Εγκατάσταση συναγερμού

Εάν το αυτοκίνητο σου δεν έχει συναγερμό, είναι καιρός να αποκτήσει. Πρόκειται για τον πιο συχνό μέσο προστασίας. Οι κλέφτες πριν προσπαθήσουν να σπάσουν ένα τζάμι κοιτάζουν πολύ προσεκτικά εάν υπάρχει συναγερμός. Ο ήχος θα λειτουργήσει προειδοποιητικά και έτσι είναι αποτρεπτικό από το να μπουν στη διαδικασία και να τους καταλάβει κάποιος. Στο εμπόριο θα βρεις διάφορα συστήματα και σε καλές τιμές.

Καλή θέση parking

Εάν παρκάρεις το αυτοκίνητο σου σε έναν κεντρικό δρόμο με καλό φωτισμό μειώνονται οι πιθανότητες κλοπής. Επιπλέον απέφυγε τις κακόφημες περιοχές γιατί υπάρχουν άτομα που δεν λογαριάζουν κανένα ρίσκο ακόμα και αν υπάρχει φωτισμός, καθώς δρουν ανενόχλητοι στην περιοχή. Σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να γυρίσεις και να μην είναι εκεί καν το αυτοκίνητο σου.

Μην αφήνεις πράγματα μέσα

Εάν αφήσεις το κινητό, το GPS, χρήματα, τσάντες, laptop ή ρολόι είναι πολύ πιθανό να βρεις το τζάμι σου σπασμένο και αντικείμενα που λείπουν. Φρόντισε να κάνεις το αυτοκίνητο σου «βαρετό» στα μάτια των κλεφτών. Επιπλέον μην αφήνεις πράγματα στο ντουλαπάκι.

Αντικλεπτικό μπαστούνι

Πρόκειται για μία συσκευή που κλειδώνει πάνω στο τιμόνι του αυτοκινήτου και δεν επιτρέπει το γύρισμα των τροχών. Αν και ογκώδης, είναι αποτελεσματική για οχήματα που θα μείνουν για καιρό παροπλισμένα και οι κλέφτες θα θελήσουν να τα αρπάξουν.

Κάλυψη θραύσης κρυστάλλων

Κατά το σχεδιασμό της ασφάλειας αυτοκινήτου σου πρόσθεσε τη. Είναι μία πολύ οικονομική κάλυψη που σου εγγυάται την εντελώς δωρεάν αντικατάσταση των σπασμένων τζαμιών στο ενδεχόμενο κλοπής.

Ασφάλεια κλοπής

Εάν αγόρασες το αυτοκίνητο σου πρόσφατα καλό θα ήταν να το ασφαλίσεις και για κλοπή. Τα νέα οχήματα γίνονται πολύ συχνά στόχος. Με τη συγκεκριμένη κάλυψη μπορείς να επιλέξεις μερική ή ολική κλοπή. Η πρώτη περίπτωση αποζημιώνει για κλεμμένα μέρη του οχήματος, ενώ η δεύτερη εάν το όχημα εξαφανιστεί από προσώπου γης.