Αναβαθμισμένη έκδοση αυτοκινήτου

Πόσο αξίζει τελικά μία αναβαθμισμένη έκδοση αυτοκινήτου;

Ένα ερώτημα που απασχολεί κάθε υποψήφιο αγοραστή, είναι κατά πόσο αξίζει να πληρώσει κάποια παραπάνω χρήματα για να πάρει μία καλύτερη έκδοση του αυτοκινήτου που επιθυμεί.

Φυσικά αυτό το ερώτημα δεν ισχύει εάν ο αγοραστής δεν έχει πρόβλημα με το διαθέσιμο κεφάλαιο. Το ζήτημα όμως είναι αν αξίζει πραγματικά μία αναβαθμισμένη έκδοση αυτοκινήτου.

Ένα επιχείρημα είναι πως οι premium εκδόσεις δεν αξίζουν εάν δεν έχουν διαφοροποιήσεις στον κινητήρα, καθώς αποτελούν το ίδιο αυτοκίνητο, με μερικές παραλλαγές ώστε να υπάρχει μία λογική για την ανατίμηση του.

Αυτό είναι κατά ένα μέρος αλήθεια, καθώς μερικές αναβαθμισμένες εκδόσεις αυτοκινήτων προσφέρουν απλά μεγαλύτερη γκάμα χρωμάτων στο εξωτερικό ή άλλα υλικά στο σαλόνι, όπως τα δερμάτινα καθίσματα.

Εάν είσαι ο τύπος οδηγού που έχει σχέση με το αυτοκίνητο του μόνο για τις μετακινήσεις, τότε ναι σίγουρα μία αναβαθμισμένη έκδοση δεν έχει κάτι να σου πει.

Τώρα όμως εάν το ίδιο αυτοκίνητο έρχεται με ισχυρότερο κινητήρα ή με άλλα καύσιμα πέρα της βενζίνης, στην αναβαθμισμένη του έκδοση, ίσως έχει ουσία ακόμα και για τον παραπάνω τύπο οδηγού.

Αρκετοί οδηγοί όμως βλέπουν τα αυτοκίνητα τους με διαφορετικό τρόπο όπως ο προσωπικός τους χώρος, η αντανάκλαση του κοινωνικού τους status ή η αισθητική που τους εκφράζει.

Σε αυτή την περίπτωση οι ειδικές εκδόσεις ενός αυτοκινήτου, έχουν να προσφέρουν πολλά περισσότερα, καθώς η μεγάλη ποικιλία σε χρώματα, αλλά και τύπους, όπως τα μεταλλικά, είναι το βασικό ζητούμενο που ικανοποιεί τον πελάτη, πέρα του ίδιου του οχήματος.

Ακόμα και αν δεν είσαι αυτός ο απαιτητικός οδηγός, γιατί να μην κοιτάξεις μία αναβαθμισμένη έκδοση αυτοκινήτου εάν σου προσφέρει καλύτερο σύστημα ψυχαγωγίας, επιμέρους τεχνολογίες, όπως το ενσωματωμένο GPS και οι αισθητήρες παρκαρίσματος ή ακόμα και άλλα χαρακτηριστικά όπως καλύτερο τιμόνι ή θερμαινόμενα καθίσματα;

Ένα πλεονέκτημα των αναβαθμισμένων εκδόσεων, είναι πως προσφέρουν εργοστασιακά, συστήματα ή χαρακτηριστικά τα οποία θα σου κόστιζαν πολύ περισσότερα χρήματα και θα ήθελαν ακόμα και βαριές παρεμβάσεις για να τα προσθέσεις μόνος σου.

Εκεί λοιπόν βρίσκεται και η απάντηση στο αν αξίζει μία αναβαθμισμένη έκδοση αυτοκινήτου. Δεν είναι μόνο το χρώμα στο εξωτερικό και το σαλόνι του αυτοκινήτου, αλλά το να αποκτήσεις κάτι που, όχι μόνο το θες πραγματικά, αλλά είσαι σίγουρος πως δεν θες να το αλλάξεις.

Έτσι το νέο σου αυτοκίνητο πρέπει να το δεις ως τον προσωπικό σου χώρο που καλύπτει τις ανάγκες σου και χρειάζεται ελάχιστες παρεμβάσεις. Επένδυσε πάνω στην ικανοποίηση που σου προσφέρει.