Ντεπόζιτο αυτοκινήτου

Πότε και πως γίνεται η αφαίρεση καυσίμου από το ντεπόζιτο;

Η αφαίρεση καυσίμου από το ντεπόζιτο είναι γνωστή ως αποστράγγιση. Έφτασε η ώρα να μάθεις πότε χρειάζεται και πως μπορείς να την κάνεις και εσύ εύκολα.

Το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου δεν είναι σχεδιασμένο για να παίρνει μόνο βενζίνη στο εσωτερικό του, αλλά να επιτρέπει και την αφαίρεση καυσίμου, χωρίς να χρειάζεται αφαίρεση.

Η αποστράγγιση καυσίμου γίνεται για να προληφθεί κάποιο σημαντικό πρόβλημα ή να επιτευχθεί κάποια επισκευή.

Δες πότε είναι αναγκαίο να κάνεις αφαίρεση καυσίμου από το ντεπόζιτο σου:

Καύσιμο χαμηλής ποιότητας

Ίσως αυτό το οικονομικό πρατήριο που βρήκες δεν ήταν και η καλύτερη επιλογή μιας και σε προμήθευσε με καύσιμο το οποίο είχε διάφορες προσμίξεις ή ακόμα και νερό. Η αφαίρεση καυσίμου από το ντεπόζιτο τη δεδομένη στιγμή είναι αναγκαία για να μην προκληθεί βλάβη στον κινητήρα ή αν αποφευχθεί η ακινητοποίηση του οχήματος σου.

Μοίρασμα βενζίνης

Μία άλλη επιλογή είναι να γίνεις «δότης» καυσίμου σε κάποια μεγάλη ανάγκη. Για παράδειγμα εάν ένα αυτοκίνητο έχει μείνει στη μέση του πουθενά και χρειάζεται λίγη βενζίνη ώστε να πάρει μπροστά. Σε αυτή την περίπτωση η αφαίρεση καυσίμου από το ντεπόζιτο σου είναι σωτήρια για τον άλλο οδηγό.

Επισκευή

Η τελευταία περίπτωση που γίνεται αφαίρεση καυσίμου είναι η επισκευή ή ο καθαρισμός του ντεπόζιτου. Αυτό το αναλαμβάνει ο μηχανικός, οπότε εσύ απλά ενημερώνεσαι. Στις περισσότερες φορές το καύσιμο επανατοποθετείται οπότε δεν έχεις απώλεια.

Ποια είναι η διαδικασία;

Για να αφαιρέσεις καύσιμο από το ντεπόζιτο μπορείς να χρησιμοποιήσεις διάφορες μεθόδους. Υπάρχουν ειδικές αντλίες που κάνουν την όλη διαδικασία παιχνιδάκι. Όμως στην περίπτωση που δεν έχεις μία τέτοια να θυμάσαι τις αρχές της φυσικής από το σχολείο για τα συγκοινωνούντα δοχεία.

Απλά με ένα σωλήνα στο ντεπόζιτο, ένα δοχείο και ρούφηγμα του αέρα μπορείς να επιτεύξεις κανονικά την μετάγγιση. Φρόντισε κατά τη διαδικασία να μην τραβήξεις πολύ αέρα απότομα και γευτείς το καύσιμο και σε καμία περίπτωση να μην το καταπιείς.

Για να σταματήσει η ροή και να μην βγει όλο το καύσιμο απλά ανασήκωσε το δοχείο πιο πάνω από το ρεζερβουάρ. Η μηχανική των υγρών και η βαρύτητα λύνουν όλα τα προβλήματα σου.