Πότε-και-πώς-θα-κάνεις-την-ανανέωση-στο-αντιψυκτικό

Πότε και πώς θα κάνεις την ανανέωση στο αντιψυκτικό;

Το αντιψυκτικό είναι απαραίτητο να ανανεώνεται μία φορά το χρόνο. Βρες αυτό που σου ταιριάζει και μάθε να το βάζεις γρήγορα και εύκολα εντελώς μόνος σου!

Καθώς ο καιρός κρυώνει, οι χαμηλές θερμοκρασίες αρχίζουν και επηρεάζουν το όχημα μας. Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους είναι ο σχηματισμός πάγου στα υγρά της μηχανής. Για να μην συμβεί αυτό πρέπει το όχημά να έχει φρέσκο αντιψυκτικό.

Σε τι βοηθά ακριβώς;

Το αντιψυκτικό λιπαίνει τα τμήματα με τα οποία έρχεται σε επαφή το νερό και δεν επιτρέπει τον σχηματισμό κρυστάλλων. Ταυτόχρονα όμως βοηθά και στην αποφυγή της υπερθέρμανσης, έτσι είναι απαραίτητο να βρίσκεται στην ιδανική στάθμη όλο τον χρόνο εκτός του χειμώνα.

Οι τύποι των αντιψυκτικών

Υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες, τα συμπυκνωμένα προϊόντα, τα οποία χρειάζονται αραίωση με απιονισμένο νερό, γνωστά και ως «αντιψυκτικά» και τα έτοιμα προς χρήση, τα οποία οι περισσότεροι γνωρίζουμε ως «παραφλού». Στο μόνο που πρέπει να προσέξεις αν επιλέξεις συμπυκνωμένα, είναι να κάνεις την σωστή αναλογία ανάμειξης. Απλά ακολούθησε τις οδηγίες και θα πετύχει.

Πόσο συχνά πρέπει να προσθέτεις αντιψυκτικό;

Στο εγχειρίδιο του κατασκευαστή αναγράφει κάθε πόσους μήνες πρέπει να προβαίνει σε ανανέωση. Ως γενικό κανόνα κράτα πως αντικατάσταση κάνουμε μία φορά τον χρόνο, συνήθως στην αρχή του χειμώνα, ή όποτε πέφτει η στάθμη από το δοχείο στη μηχανή.

Ποια είναι η διαδικασία;

Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και κάνε συμπλήρωση εύκολα και γρήγορα μόνος σου:

  • Διάλεξε το προϊόν. Στην περίπτωση που είναι συμπυκνωμένο κάνε την αραίωση σε ένα δοχείο. Για τους αρχάριους ένα έτοιμο προϊόν είναι πάντα προτιμότερο.
  • Άνοιξε τη μηχανή και κάνε έλεγχο στο δοχείο του υγρού ψύξης. Είναι διαφανές και έχει ένα χρωματισμένο υγρό.
  • Εάν η στάθμη έχει πέσει απλά άνοιξε το καπάκι και ξεκίνα να με το προϊόν σου μέχρι να φτάσει στο ιδανικό σημείο στάθμης.

Πώς γίνεται η πλήρης αντικατάσταση;

Από μοντέλο σε μοντέλο η διαδικασία αλλάζει. Συζήτησε με τον μηχανικό σου για το πόσο καιρό είναι εκεί το υγρό, εάν έχεις προβλήματα υπερθέρμανσης και αυτός θα κρίνει εάν χρειάζεται να κάνει αλλαγή και πλύση στο δοχείο ή όχι. Τις περισσότερες φορές μία απλή συμπλήρωση αρκεί για να λύσει όλα τα προβλήματα.