Προετοιμάζοντας ένα ταξίδι με τη μοτοσυκλέτα

Προετοιμάζοντας ένα ταξίδι με τη μοτοσυκλέτα

Το ταξίδι με τη μοτοσυκλέτα, είναι γρήγορο, γεμάτο περιπέτεια και απερίγραπτη συγκίνηση, όμως θέλει ιδιαίτερη προετοιμασία.

Είναι σίγουρο πως κάθε ιδιοκτήτης μοτοσυκλέτας απολαμβάνει την ιδέα της «απόδρασης» καβαλώντας το αγαπημένο του όχημα.

Όμως πριν ξεκινήσετε το ταξίδι με την μοτοσυκλέτα σας, δείτε όλα όσα θα χρειαστείτε:

Μηχανικός έλεγχος

Ο μηχανικός έλεγχος σε μία μοτοσυκλέτα είναι από τα σημαντικότερα μέρη προετοιμασίας του ταξιδιού σας. Ελέγξτε την κατάσταση του κινητήρα, τα υγρά και τα λάδια του, την κατάσταση και την πίεση των ελαστικών καθώς και τα φρένα.

Περιορισμένες αποσκευές

Το βασικό μειονέκτημα των μοτοσυκλετών είναι ο περιορισμός των αποσκευών που μπορούν να μεταφέρουν. Αυτός είναι και ο λόγος που θα πρέπει να έχετε οργανώσει σωστά τα πράγματα που θα χρειαστείτε και αφήστε πίσω σας τα περιττά ρούχα και αξεσουάρ. Πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας, σιγουρευτείτε πως οι αποσκευές είναι σταθερά δεμένες στη μοτοσυκλέτα σας και πως δεν την έχετε επιβαρύνει αρκετά.

Δείτε τον καιρό

Το ταξίδι με τη μοτοσυκλέτα καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τις καιρικές συνθήκες. Ρίξτε μία ματιά στον καιρό των επόμενων ημερών ώστε να γνωρίζετε τι ρούχα θα χρειαστείτε. Εάν δείτε μπόρες στην περιοχή, που είναι πλέον αρκετά συχνό φαινόμενο τα καλοκαίρια, προσπαθήστε να επιλέξετε μία εναλλακτική διαδρομή ή να εξοπλιστείτε με αδιάβροχα γιλέκα.

Ελέγξτε την ασφάλεια μοτοσυκλέτας

Η ασφάλεια μοτοσυκλέτας θα πρέπει να είναι ενεργή ώστε σε οποιαδήποτε περίπτωση ελέγχου της τροχαίας ή ατυχήματος να είστε καλυμμένοι. Καλό θα ήταν να έχετε το ασφαλιστήριο σας εκτυπωμένο και σε έγχρωμο χαρτί ώστε να διευκολύνετε τη διαδικασία της τροχαίας. Επιπλέον δείτε αν έχετε ενεργή την οδική βοήθεια καθώς θα είναι χρήσιμη σε περίπτωση που η μοτοσυκλέτα σας πάθει κάποια βλάβη.

Νερό, λάδι και εργαλεία

Φροντίστε να έχετε μαζί σας μερικά εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν στην επισκευή της μοτοσυκλέτας σε περίπτωση βλάβης, αλλά και λάδια σε περίπτωση που χρειαστεί συμπλήρωση. Επιπλέον μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας απιονισμένο νερό για να συμπληρώσετε στον κινητήρα εάν χρειαστεί.

Να γνωρίζετε τα σημεία στάσεων

Θα πρέπει να έχετε μαρκάρει στον χάρτη σημεία για στάσεις, ώστε να ξεκουραστείτε και να ανεφοδιαστείτε με νερό ή τροφή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Είναι σημαντικό να κάνετε μία σωστή διαδρομή ώστε το ταξίδι σας με τη μοτοσυκλέτα να είναι άνετο και ξεκούραστο.