Πρώτο ταξίδι με το αμάξι; 6 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να προσέξεις

Το πρώτο ταξίδι με το αμάξι είναι γεγονός. Θα είναι μία εμπειρία που θα θυμάσαι για όλη σου τη ζωή και θα αναφέρεσαι συχνά, αρκεί να προσέξεις 6 πράγματα.

Όλοι θέλουν να κάνουν ένα road trip κάποια στιγμή. Το ταξίδι με το αμάξι είναι μία μοναδική στιγμή, είτε το κάνεις με φίλους, είτε με σύντροφο.

Δες τα 6 πράγματα που θα πρέπει να προσέξεις πριν και κατά τη διάρκεια του:

Σχεδιασμός

Ο σωστός σχεδιασμός είναι τα πάντα σε κάθε ταξίδι. Ειδικά στο πρώτο ταξίδι με το αμάξι χρειάζεται να δώσεις λίγη παραπάνω έμφαση σε αυτό το στάδιο. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να δεις αναλυτικά την διαδρομή μέσω GPS. Πάντα να επιλέγεις τους κεντρικότερους δρόμους γιατί είναι πιο καλά συντηρημένοι και να μαρκάρεις τα βενζινάδικά.

Μηχανικός έλεγχος

Κάθε ταξίδι με το αμάξι, όσο μεγάλο ή μικρό και αν είναι χρειάζεται έλεγχο στη μηχανή. Έλεγξε την κατάσταση των φρένων, τα φώτα, τα υγρά της μηχανής και φυσικά τα ελαστικά. Ένα άριστο όχημα δεν έχει να φοβάται απολύτως τίποτα.

Ρεζέρβα – Φαρμακείο

Είναι δύο διαφορετικά πράγματα που πρέπει πάντα να υπάρχουν στο πορτ μπαγκάζ σου. Η ρεζέρβα μαζί με το κιτ αλλαγής θα σε σώσουν από το σενάριο ενός σκασμένου ελαστικού. Το φαρμακείο, ο πυροσβεστήρας και το τρίγωνο θα είναι απαραίτητα στην περίπτωση ενός ατυχήματος, κάτι που δεν θες να έχεις ποτέ και ειδικά στο πρώτο ταξίδι με το αμάξι σου.

Ασφάλεια αυτοκινήτου

Η ασφάλεια αυτοκινήτου πρέπει να υπάρχει πάντα μέσα στο όχημα. Κατέβασε το συμβόλαιο σου και εκτύπωσε το. Εάν σχεδιάζεις την αγορά ενός νέου συμβολαίου φρόντισε να προσθέσεις την οδική βοήθεια. Αυτή θα σε σώσει στην περίπτωση που ξεμείνεις κάπου.

Καλώδια μπαταρίας – φορτιστή

Καλό θα ήταν να έχεις μαζί σου καλώδια μπαταρίας και φορτιστή. Δεν ξέρεις ποτέ τι μπορεί να συμβεί. Έτσι κάνε την έξυπνη κίνηση και έχε μαζί σου και έναν φορτιστή που θα σου επαναφέρει την μπαταρία άμεσα. Θα τα βρεις και τα δύο σε χαμηλές τιμές. Είναι μία επένδυση που ίσως δεν την εκτιμήσεις στο πρώτο ταξίδι με το αμάξι, αλλά μελλοντικά.

Απέφυγε παρακάμψεις

Εάν μία παράκαμψη δεν υπάρχει στο GPS ίσως να μην είναι και η καλύτερη ιδέα. Δεν ξέρεις την κατάσταση του δρόμου ή που θα σε βγάλει. Το να ρισκάρεις σε ένα άγνωστο μέρος στο πρώτο ταξίδι με το αμάξι σου δεν είναι ασφαλές. Χωματόδρομοι, κλειστοί δρόμοι ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να σε αναγκάσουν να πας πάλι πίσω.