Φόρτωμα αποσκευών στο αυτοκίνητο

Πώς να φορτώσετε σωστά το αυτοκίνητο σας

Το φόρτωμα αποσκευών ή αντικειμένων στο αυτοκίνητο θα πρέπει να γίνεται σωστά ώστε να υπάρχει ασφάλεια σε κάθε μας διαδρομή.

Λανθασμένα αρκετοί οδηγοί, φορτώνουν χωρίς ιδιαίτερη προσοχή τα πράγματα τους στο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα σε ένα ενδεχόμενο τρακάρισμα να προκαλέσουν τραυματισμούς και να φθαρούν.

Δείτε πως θα πρέπει να φορτώνετε με ασφάλεια τις αποσκευές στο αυτοκίνητο:

Βάλτε τις αποσκευές στους ειδικούς χώρους

Όλα τα αυτοκίνητα έχουν ειδικά διαμορφωμένους χώρους για τις αποσκευές. Δεν θα πρέπει ποτέ οι αποσκευές να βρίσκονται ανάμεσα στα καθίσματα και να ενοχλούν τους επιβάτες. Εάν είναι τόσες πολλές τότε θα πρέπει να τοποθετούνται στα πόδια των επιβατών.

Ποτέ πράγματα στο παρμπρίζ

Η ορατότητα του οδηγού δεν θα πρέπει ποτέ να περιορίζεται από τις αποσκευές. Ακόμα και τα μικρότερα πράγματα όπως ένα νεσεσέρ, θα πρέπει να βρίσκονται σε άλλα σημεία του αυτοκινήτου, καθώς σε ένα απότομο τρακάρισμα μπορεί να τραυματίσουν.

Κατανομή με το βάρος

Το βάρος καθορίζει σε ποιο μέρος του αυτοκινήτου θα βρίσκεται μία αποσκευή. Τα βαριά αντικείμενα θα πρέπει να μπαίνουν στο πορτ – μπαγκάζ και τα πιο ελαφριά στο κάτω μέρος του οχήματος των πίσω καθισμάτων εάν δεν χωρούν σε άλλο ειδικό αποθηκευτικό χώρο. Επιπλέον τα βαριά αντικείμενα καλό θα ήταν να δένονται με ιμάντες ή ειδικά δίκτυα πρόσδεσης ώστε να μην γλιστρούν.

Συμπιέστε τα ογκώδη αντικείμενα

Αποσκευές όπως τσάντες, ψάθες παραλίας, στρώματα ή πετσέτες καλό θα ήταν να συμπιέζονται, ώστε να μην τρώνε χώρο από τα βαριά αντικείμενα. Έτσι είτε βάλτε τα στον πάτο και από πάνω τα πιο βαριά αντικείμενα, είτε αφήστε τα μέσα στην καμπίνα στο δάπεδο, καθώς δεν φθείρονται.

Ποτέ μην βάλετε αντικείμενα στην γραμμή των πίσω καθισμάτων

Είναι το πιο επικίνδυνο σημείο καθώς με ένα απότομο φρενάρισμα του αυτοκινήτου τα συγκεκριμένα αντικείμενα θα εκσφενδονιστούν πιθανότατα στα κεφάλια των επιβατών και μπορεί να υπάρχουν πολύ σοβαροί τραυματισμοί.

Ρύθμιση ελαστικών και προβολέων

Το βάρος ενός αυτοκινήτου απαιτεί την ρύθμιση του αέρα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και την ρύθμιση των προβολέων προς τα κάτω ώστε να μην τυφλώνονται τα άλλα αυτοκίνητα. Ο λόγος είναι πως το φορτωμένο αυτοκίνητο συμπεριφέρεται εντελώς διαφορετικά λόγω του βάρους του.