Πώς θα φτιάξει ένα προσωπικό συνεργείο στο γκαράζ του σπιτιού σου

Το προσωπικό συνεργείο στο γκαράζ του σπιτιού, είναι το κάθε όνειρο του παθιασμένου οδηγού. Μάθε όλα όσα χρειάζεται να έχεις για να κάνεις τις επισκευές σου.

Εάν βλέπεις αμερικάνικες ταινίες και ζηλεύεις τα σπίτια με τα φουλ εξοπλισμένα γκαράζ, τότε μάλλον έφτασε η ώρα να δεις όλα όσα μπορείς να προμηθευτείς για να ξεκινήσεις το δικό σου προσωπικό συνεργείο αυτοκινήτου.

Τι λες πάμε να δούμε τα 5 πρώτα πράγματα που πρέπει να βάλεις;

Φωτισμός

Ένα προσωπικό συνεργείο χρειάζεται καλό φωτισμό. Το να βλέπεις άνετα είναι το άλφα και το ωμέγα του κάθε μηχανικού. Φρόντισε λοιπόν να εξοπλίσεις το γκαράζ σου με δυνατά φώτα, ιδανικά λευκά και να έχεις επιπλέον κινητές λάμπες. Με αυτό τον τρόπο θα έχεις τη δυνατότητα να ρίχνεις φως ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία του αυτοκινήτου σου.

Σετ εργαλείων

Ξεκινώντας το προσωπικό συνεργείο στο γκαράζ του σπιτιού σου, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να πάρεις είναι σετ εργαλείων. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να έχεις σετ κλειδιών για να ανοίγεις εύκολα τα διάφορα μέρη της μηχανής ή του αυτοκινήτου, εργαλεία χειρός που θα σου κάνουν γρηγορότερα αρκετές δουλειές, όπως το βίδωμα και το ξεβίδωμα των μπουλονιών και άλλα.

Υδραυλικός γερανός

Ο υδραυλικός γερανός είναι οικονομικός και πολύ χρήσιμος. Εάν θες να κάνεις μόνος σου για παράδειγμα μία αλλαγή ελαστικών για να φορέσεις τα χειμερινά ή τα καλοκαιρινά, θα δεις πόσο εύκολα και γρήγορα ανεβάζει το αυτοκίνητο το συγκεκριμένο σύστημα.

Φορτιστές μπαταρίας

Εδώ εξοπλίζεις ηλεκτρολογικά το προσωπικό συνεργείο στο γκαράζ σου. Οι φορτιστές μπαταρίας αυτοκινήτου είναι πολύ δυνατά μηχανήματα που σε βοηθούν να δώσεις ξανά ζωή σε μία νεκρή μπαταρία. Φυσικά δεν θα πάρεις έναν επαγγελματικό, αλλά έναν οικονομικό, ώστε να μπορείς να κάνεις την δουλειά σου. Μην ξεχάσεις τα απαραίτητα γάντια και φυσικά τα καλώδια – δαγκάνες.

Εργαλεία επισκευής

Εδώ πάμε σε πιο εξειδικευμένα πράγματα. Εάν είσαι από τους οδηγούς που δεν αντέχουν τις φθορές στο αμάξωμα, τότε θα πρέπει να πάρεις διάφορα εργαλεία επισκευής για το χρώμα και την επαναφορά της λαμαρίνας. Εδώ ξεκινάς να επενδύεις σε διάφορα συστήματα τα οποία μπορεί να είναι από πολύ οικονομικά, μέχρι και επαγγελματικού χαρακτήρα. Η επιλογή είναι δική σου, ανάλογα με το τι υπηρεσίες θες να προσφέρει το προσωπικό συνεργείο του γκαράζ σου.