Δερμάτινο σαλόνι

Πώς να συντηρήσετε σωστά το δερμάτινο σαλόνι

Το δερμάτινο σαλόνι, όσο εντυπωσιακό και αν είναι, χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα, ειδικά τους θερινούς μήνες.

Θα πρέπει να γνωρίζετε πως η αντοχή ενός δερμάτινου σαλονιού καθορίζεται από δύο παράγοντες, ο πρώτος είναι η ποιότητα του δέρματος και ο δεύτερο η συντήρηση του.

Το υλικό που επιλέγεται για να ντύσει το δερμάτινο σαλόνι τις περισσότερες φορές είναι δέρμα μοσχαριών, που είναι αρκετά ανθεκτικό και άνετο.

Η ποιότητα όμως του ίδιου του δέρματος είναι πολύ σημαντική, καθώς το μόνο που είναι κατάλληλο για να ντύσει ένα δερμάτινο σαλόνι, είναι αυτό που δεν έχει χάσει την πρώτη στιβάδα με τους πόρους κατά την επεξεργασία. Αυτός είναι και ο λόγος που θα πρέπει να επενδύσετε στην καλή ποιότητα και να μην αγοράσετε ένα φτηνό δερμάτινο σαλόνι.

Η συντήρηση του δερμάτινου σαλονιού θα πρέπει να γίνεται «ευλαβικά», εάν δεν θέλετε να δείτε σύντομα σκασίματα. Ας δούμε τι περιλαμβάνει:

Προσοχή στις θερμοκρασίες

Ο μεγαλύτερος εχθρός του δερμάτινου σαλονιού είναι η ζέστη. Αποφύγετε τον χειμώνα την υπερβολική χρήση του κλιματισμού στην καμπίνα, ενώ κατά τους θερινούς μήνες προσπαθήστε να παρκάρετε σε σκιά και να προστατεύετε τα δέρματα του αυτοκινήτου σας από τον ήλιο με ειδικά καλύμματα. Με αυτό τον τρόπο δεν θα δείτε σύντομα σκασίματα, αλλά ούτε και ξεθώριασμα στο χρώματα του δερμάτινου σαλιού σας.

Προσοχή στο αλάτι

Το νερό και ειδικά το θαλασσινό, είναι λόγος που μπορεί να δημιουργηθούν σκασίματα στο δερμάτινο σαλόνι. Εάν είστε μετά την παραλία, φροντίστε να έχετε στεγνώσει καλά πριν επιβιβαστείτε στο αυτοκίνητο. Επιπλέον καλύψτε τα καθίσματα με πετσέτες, ώστε να μην έρθουν σε επαφή με το αλάτι που έχετε πάνω σας.

Ποτέ καθάρισμα με νερό

Το δερμάτινο σαλόνι σας δεν θα πρέπει ποτέ να βραχεί. Για να το καθαρίσετε επιλέξτε είτε κάποιο καθαριστικό ειδικά γι’ αυτό τον σκοπό, είτε κάντε απαλά τον καθαρισμό με ένα ελάχιστα υγρό πανί, αποφεύγοντας όμως την επαφή στις ραφές καθώς εάν μουλιάσουν θα επιταχύνουμε την διάβρωση του δερμάτινου σαλονιού μας και ενδέχεται να μυρίσει.

Τακτικό ξεσκόνισμα

Η σκόνη είναι ένας επιπλέον παράγοντας που αλλοιώνει τα δερμάτινα σαλόνια. Έχει την ιδιότητα να εισχωρεί στους πόρους του δέρματος και να δημιουργεί σκασίματα στην επιφάνεια του. Επιλέξτε για τον καθαρισμό σκουπάκι ή αντιστατικά πανάκια τα οποία θα απομακρύνουν τη σκόνη γρήγορα και εύκολα.