Πως-καθαρίζω-την-οθόνη-αφής-στο-αυτοκίνητο

Πώς θα καθαρίσεις την οθόνη αφής στο αυτοκίνητο σου χωρίς να την χαλάσεις;

Η οθόνη αφής είναι πλέον βασικό μέρος πολλών νέων αυτοκινήτων. Με ποιον τρόπο την καθαρίζουμε σωστά και της δίνουμε λάμψη, χωρίς να κινδυνεύει από φθορές;

Η οδηγική εμπειρία έχει αλλάξει καθώς κάθε νέο μοντέλο είναι πλέον εξοπλισμένο με οθόνες αφής. Αντίστοιχα και κάτοχοι παλιών αυτοκινήτων προχωρούν σε αντίστοιχες αναβαθμίσεις, καθώς προσφέρονται πολλά πλεονεκτήματα.

Φτάνει όμως η στιγμή που κάθε οθόνη πρέπει να καθαριστεί από σκόνη και δαχτυλιές.

Να λοιπόν όλα τα μυστικά που πρέπει να γνωρίζεις για να καθαρίσεις χωρίς τον κίνδυνο φθοράς τη δική σου οθόνη αφής:

Απενεργοποίησε τη

Είναι βασικό η οθόνη μας να είναι σβησμένη πριν ξεκινήσουμε το καθάρισμα. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγουμε τη δημιουργία στατικού ηλεκτρισμού που ενδεχομένως θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιές, ενώ φροντίζουμε να μην πατήσουμε και κάτι κατά το καθάρισμα που θα αλλάξει τις ρυθμίσεις.

Αέρας και πανάκι

Καλό είναι να αποφύγουμε τα βρεγμένα πανιά και τα απορρυπαντικά. Τα καλύτερα μέσα για τον καθαρισμό στην προκειμένη περίπτωση είναι ο πεπιεσμένος αέρας που απομακρύνει τη σκόνη και ένα μαλακό πανάκι από μικροΐνες το οποίο δεν προκαλεί γρατζουνιές.

Απέφυγε υγρά μαντιλάκια με βάση το αλκοόλ

Οποιοδήποτε προϊόν που έχει ως βάση του το αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει τα φίλτρα της οθόνης τα οποία είναι από διάφορα πλαστικά. Η φθορά τους μπορεί να προκαλέσει θολάδα, αλλοιωμένα χρώματα ή δυσκολία στο πάτημα.

Συχνό καθάρισμα

Η διαδικασία του καθαρίσματος πρέπει να γίνεται τακτικά. Αρχικά γιατί η βρώμα φεύγει ευκολότερα, αλλά και γιατί δεν επιτρέπεις τη συσσώρευση ρύπων που θα επηρεάσουν την καλή λειτουργία της.

Μην ασκείς πίεση

Οι οθόνες αφής είναι σχεδιασμένες με διάφορα επίπεδα. Κατά τον καθαρισμό δεν πρέπει να ασκήσεις έντονη πίεση γιατί μπορεί να προκαλέσει ζημιά. Κάνε πολύ απαλές κινήσεις και αν οι λεκέδες επιμένουν, απλά χρησιμοποίησε ένα ειδικό καθαριστικό.

Απέφυγε το χαρτί

Όσο μαλακό και αν διαφημίζεται πως είναι, οι ίνες του χαρτιού είναι από τα χειρότερα που μπορούν να συμβούν στις οθόνες. Ακόμη και μία χρήση μπορεί να επιφέρει αρκετές μικρές γρατζουνιές.

Βάλε προστατευτικό

Εάν δεν υπάρχει, μετά το σωστό καθάρισμα βρες μία ειδική μεμβράνη στις αντίστοιχες διαστάσεις και τοποθέτησε τη, όπως έχεις κάνει και με το κινητό σου!